Klub zastupnika Milana Bandića odlučio je da ipak neće prikupljati potpise za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak. Izbjegavali su odgovor na pitanje je li razlog bio strah od neuspjeha.

Galerija +0 Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

''Naš je stav da se tim pitanjem treba baviti premijer Plenković'', rekao je Robert Jankovics. Rekao je da nije razlog to što ne bi uspjeli prikupiti 31 potpis. Kaže da o tome nisu razgovarali, kao ni o tome bi li svi članovi Kluba dali svoj potpis.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bandić zaprijetio Vladi: "Moji zastupnici neće dizati ruke u Saboru ako se ne povećaju plaće prosvjetarima" Milan Bandić (Dnevnik.hr) Bandić o štrajku u školama: ''Neka premijer to riješi još danas i lupi šakom o stol''

''Klub nije imao sastanak u protekla dva tjedna. Imali smo vrlo zanimljiv, stručan i pravni sastanak'', tako je odgovorio na pitanje je li ih Bandić pokušao nagovoriti na prikupljanje potpisa.

Kaže da Klub nikada nije nikoga ucjenjivao niti će to činiti.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije želio odgovarati na novinarska pitanja. Sa smješkom je prošao pokraj novinara i ušao u automobil. Na pitanje je li ovo dokaz da ne kontrolira svoje ''žetončiće'' i je li ovo poraz, odgovorio je:

''Što bih trebao, plakat? ... Vi ćete me natjerati da se rasplačem.''

Na predstavljanju Akcijskog plana za prevenciju nasilja u školama, skupljanje potpisa za njezin opoziv u šali je komentirala i ministrica Divjak.

Ja ću parafrazirati jedan naš bend: ''Ništa mi neće ovaj dan pokvarit'', izjavila je ministrica, koja je na pitanje čime je naljutila Bandića odgovorila: "Ne znam, ako vi saznate, molim vas, javite mi."

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju