Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: 'Za desetak dana puna istina o stadionu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je novinarima da će za desetak dana njegova zamjenica i predsjednica Povjerenstva Ljiljana Kuhta-Jeličić objaviti punu istinu o natječaju za dovršetak gradnje maksimirskog stadiona te je najavio mogućnost raspisivanja referenduma na kojemu bi konačnu odluku donijeli građani.

Bandić je zamolio za strpljivost u tih deset dana kako bi se završili razgovori s ozbiljnim ponuđačima.

Pročitajte i ovo HNS-ov kamp u Velikoj Gorici Anketa Dnevnika Nove TV Tko bi trebao platiti izgradnju stadiona u Hrvatskoj? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Aktualni sat Bandić podupro izgradnju podzemne garaže ispod HNK

Također je rekao da vjeruje Kuhti-Jeličić koja taj posao obavlja u ime grada te da nije dobio nikakve podatke, već kako samo zna da su na natječaj prispjele tri ozbiljne ponude s tri različite svote. "Kad Kuhta-Jeličić to obradi, obavijestit će i mene i uže Poglavarstvo, a nakon toga ćemo vidjeti što ćemo učiniti. Ja ne bih za sada više", rekao je Bandić.

"S obzirom na to da je riječ o vrlo osjetljivu projektu, koji smo
naslijedili 2000., te o golemu novcu koji je uložen i koji još treba uložiti da bi se dovršio maksimirski stadion, ja jednostavno neću imati drugog izbora, kad sve to doznamo, nego tražiti mišljenje neovisne struke, dodatno i konsenzus struke i javnosti, sve do referenduma".

Ponovivši da je posrijedi golem novac, rekao je da će građani
financirati i u konačnici reći "da" ili "ne" bez obzira na to koji
model bude odabran - završetak maksimirskog stadiona ili gradnja novoga po nekom drugom projektu.

Bandić je rekao da predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić još nije s njim razgovarao o prodaji "Zagrepčanke" te da još nije stigao pročitati novine koje pišu o toj prodaji. Vidio je, kaže, samo atraktivan naslov "Bandić prodaje Zagrepčanku", koji je, dodao je, bolji nego da piše "Bandićev orkestar". Prije četiri mjeseca to smo prebacili na Holding, ali će gradsko vodstvo i Uprava Holdinga na užem kolegiju morati razgovarati o tome prije nego donesu bilo kakvu odluku, najavio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene