Dok se Zagrepčani žale na loše uvjete u bolnicama, vrtićima, školama, pa i probleme sa smećem, gradonačelnik Milan Bandić kao da za sve to ne mari. Nisu ga pogodile ni kritike da je odgodio u kampanji obećane projekte. On je novac sugrađana odlučio potrošiti na zastave i kićenje metropole.


Milan Bandić ne staje s poticanjem domoljublja, pa je zastave, osim po cijelom gradu, postavio i pred sjedišta nekoliko medijskih kuća. 

Vezani članci Povorka do posljednjeg počivališta Milana Bandića - 2 Grad Zagreb objavio što su sve poduzeli za poštivanje mjera na Bandićevu sprovodu: Više od 300 redara, nekoliko tisuća maski... Ljubo Jurčić i Milan Bandić Ljubo Jurčić oprostio se od prijatelja Milana Bandića, otkrio je i koji je nadimak zaradio u gimnaziji

"Jesu li stavili zastave pred vašu TV Novu, jeste dobili ove nove bandijere? Evo, to sam ja rekao da vam naprave, tako da vam lepo vijore i da se divite hrvatskoj zastavi", rekao je Bandić reporteru Nove TV.

Naručio je gotovo 30 tisuća novih zastava i platio više od pet milijuna kuna. A svoje bi kritičare educirao. 

"Bio sam u Americi, svaka kuća ima tri zastave. Ljudima koji osjećaju grad kao svoj i svoju domovinu, bandijera može biti samo ukras", rekao je Bandić.

A na tom ukrasu će itekako profitirati i onaj tko će morati pregledavati i da koja nije potrgana.

Još se ne zna tko će sljedeće četiri godine za 4 milijuna kuna dizati i spuštati zastave. Natječaj na kojem Grad traži tvrtku za taj posao, nije završen. 

Nova raspodjela gradskog novca, koja je na čekanje stavila ulaganja i ključne projekte zasmetala je oporbi.

"Štedi se na onome što je zapravo najvažnije za kvalitetu života građana, a kao nekakvu kompenzaciju građani dobivaju zastave, fontane, stupiće, satove. To su neki dekori, dekoracija grada koja zapravo nije nešto što su građani željeli, ali su dobili u zamjenu za ono što im doista treba", kaže Sandra Švaljek.

Bandić na sve odmahuje rukom, pa i na prozivke da je 11 milijuna kuna već namijenio za povišice zaposlenih u gradskim uredima.

"Nema povećanja plaća, pa neka oni samo računaju da će Bandić povući neki potez koji će njima ići u prilog. Pa kaj vi mislite da sam ja toliko bedast? Oni bi to željeli. To ti je ono: 'you ask it for it'. Nema toga", kaže Bandić.

Ali je zato glavni grad u kojem se dugovi gomilaju okićen. Domoljublje se podrazumijeva, ali se ne mjeri zastavama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr