Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborni trik?

Bandić šalje uplatnice za vrtiće na nula kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika odluka roditelja zagrebačke vrtićke djece počinje danas, platiti ili ne platiti nove cijene vrtića koje nije potvrdila gradska skupština, ali jest gradonačelnik.

Na neplaćanje poziva vladajući SDP jer su uplatnice protivne odlukama Skupštine, HDZ upozorava - ostat ćete bez vrtića, a Milan Bandić ima poruku za roditelje. I to smo dočekali. Sutra 45 posto roditelja vrtićke djece dobiva uplatnice od nula kuna. 'Zato što treba ih istiskati i pokazati ljudima da je i nula, nula', ističe zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja - 2 Pjesme i slogani Grmoja o sloganu Mosta koji je isti kao i Vučićev: "Imamo možda samo jednu poveznicu" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

Ogradio se međutim na pitanje je li to i 'putokaz' građanima za koga da glasaju. 'To ste vi rekli', rekao je Bandić. 'Znam što vas zanima, ali vi možete vrtjeti koliko god to hoćete, njih 70 posto će platiti isto ,ili neće platiti ništa, oni znaju o čemu se radi', dodao je. SDP poziva sve roditelje da uplatnice ne uplaćuju, jer još uvijek vrijedi odluka skupštine da se vrtić plaća 200 ili 400 kuna.

'Pozivati na socijalni egalitarizam u vrijeme krize i recesije, ne da nije socijaldemokratski, nego je bogohulno, drsko i bezobrazno', zaključio je Bandić. HDZ kaže ne slušajte SDP. Ali kako ne može otvoreno reći - ni poslušajte Bandića. 'Mislim da je najbolje savjetovati roditeljima da poslušaju svoje tete, dječje vrtiće, dakle ljude koji čuvaju njihovu djecu, jer SDP ne nudi alternativu, ne nudi rješenje, dakle samo pozivaju ne platiti, a što to znači za njih?', smatra Margareta Mađerić iz zagrebačkog HDZ-a.

'Tko gubi ima pravo ljutiti se, ali plaćat ćete više vi koji imate, oni koji imaju najviše će plaćat najviše, a oni koji imaju malo će plaćat malo oni koji imaju 6 tisuća u obitelji troje ljudi, neće plaćati ništa', rekao je na kraju Bandić. Barem još 4 mjeseca, a onda će proći i izbori i novi gradski proračun. Do tada treba plaćati iznos s uplatnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene