Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALO DAO, PUNO UZEO

Bandić radnicima Holdinga ipak isplaćuje punu božićnicu, ali i najavljuje rezanje materijalnih prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Gradonačelnik je shvatio da nam ne može retrogradno smanjivati prava za 2017. godinu", rekao je predsjednik Sindikata komunalnih radnika Hrvatske Želimir Hercigonja.

Predsjednik Sindikata komunalnih radnika Hrvatske Želimir Hercigonja potvrdio je u petak da je na sastanku sindikalnih predstavnika s gradonačelnikom Milanom Bandićem postignut dogovor o isplati preostalog dijela božićnice od 1634 kune zaposlenima u Zagrebačkom holdingu, ZET-u i Zagrebačkom velesajmu, tako da će ipak dobiti božićnice u punom iznosu od 2884 kune, kao što je predviđeno kolektivnim ugovorom.

Pročitajte i ovo Radnici Holdinga ipak će dobiti cijelu božićnicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Posipanje pepelom nakon tužbi Prije desetak dana prijetio je smanjenjem plaća radnicima, no Bandić danas šuti Četiri sindikata tuže ZG Holding zbog božićnica (Foto: Pixell) Zbog božićnica Četiri sindikata tuže Zagrebački holding: "Za štetu od 10 do 15 mil. kn odgovarat će i Bandić"

"Gradonačelnik je shvatio da nam ne može retrogradno smanjivati prava za 2017. godinu", rekao je Hercigonja Hini dodavši kako je Bandić naložio predsjednici Uprave Zagrebačkog holdinga Ani Stojić Deban da to učini u roku od dva do tri dana.

Što se tiče tužbi, rekao je da su sindikati vjerovali u postizanje dogovora, ali su neki radnici već podnijeli tužbe zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora.

Gradonačelnik nam je rekao da mu je to bila vrlo teška odluka i za ovu godinu najavio oštru reviziju i smanjenje svih materijalnih prava, kaže Hercigonja.

Bandić nam je izložio situaciju - Holding ostvaruje sve manje dobitke, a slijedom primjene novog Zakona o zbrinjavanju i razvrstavanju otpada povećat će se rashodna strana. On ne želi dio tih troškova prebaciti na građane, pa bi cijena odvoza otpada navodno trebala ostati ista. Najavio je da, ne dođe li do revizije prava, prijeti kolaps sustava, rekao je Hercigonja.

Sindikalci su zatražili da se u roku od 10 dana Uprava holdinga očituje o zahtjevu za imenovanjem pregovaračkog tima za kolektivne pregovore, s obzirom na to da su nastupile statusne promjene nakon što su iz sastava Holdinga izdvojeni ZET i Zagrebački velesajam. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene