Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje troškova

Sindikati traže od ZG holdinga raskidanje ugovora s Hanžekovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati su zatražili od Uprave Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika Milana Bandića hitno raskidanje ugovora s Odvjetničkim društvom Hanžeković i partneri zbog mogućeg povećanja troškova ovrha građanima nakon što je Direkcija ZG holdinga naložila podružnici - tvrtki Čistoća da Hanžekoviću preda sve ovršne i sudske predmete koje je vodila pravna služba Čistoće.

Sindikati smatraju da usluge tog odvjetničkog društva Čistoći nisu potrebne, te optužuju Upravu Holdinga da je angažiranjem Hanžekovića odlučila "oderati do kraja" građane Zagreba i brojne radnike koji mjesecima ne primaju plaće ili rade za minimalac, pa ne mogu plaćati režijske troškove na vrijeme, zbog čega im prijete blokade računa i ovrhe.

Pročitajte i ovo Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL zbog mirovinske reforme Sindikati izlaze na ulicu: "U prosvjed idemo već za 30-ak dana! Slika nije dostupna MALO DAO, PUNO UZEO Bandić radnicima Holdinga ipak isplaćuje punu božićnicu, ali i najavljuje rezanje materijalnih prava

Bandić poništava natječaj: Ništa od 23 skupa auta?

"Kako u nas vrijedi izreka 'plati, pa se žali' mnogi će građani trostruko više morati platiti cijenu vođenja ovršnog postupka nego do sada, kada je taj posao vodila ekipirana i stručna pravna služba podružnice. Sada bi to trebalo raditi odvjetničko društvo prema 'socijalno osjetljivim' odvjetničkim tarifama, koje su odvjetničke urede odavno svrstale visoko na ljestvici ukupnih prihoda", navode u izjavi sindikalni čelnici Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Javno apeliramo na Upravu Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika Grada Zagreba, koji se uvijek hvali brigom za svoje građane, da prestanu pogodovati bogatim pojedincima i hitno povuku nalog i raskinu potpisani ugovor s dotičnim odvjetničkim uredom, te time dokažu brigu za "malog čovjeka", poručili su Sever i Novosel.

Iz Uprave Zagrebačkog holdinga poručili su pak da Odvjetničko društvo Hanžeković i partneri zastupa Holding već godinama. Napominju da ZG holding svake godine provodi postupak javne nabave pravnih usluga putem Službe za nabavu, sve u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, pa se tako postupak svake godine ponovno provodi i za odvjetničko društvo.

Hanžeković i partneri, kao i ostala odvjetnička društva odnosno odvjetnici s liste punomoćnika, angažiraju se za zastupanje Zagrebačkog holding po ukazanoj potrebi, poručuju iz Uprave Holdinga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene