Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelniku Milanu Bandiću nije se svidjelo usvajanje Zakona o plaćama u jedinicama lokalne samouprave, čime mu je uskraćeno 3.000 kuna od plaće, pa je odlučio razliku nadomjestiti prekovremenim satima.


Prije odluke Sabora plaća mu je iznosila 17.000 kuna, a da ga se plaća za svih njemu uobičajenih 14, 15 radnih sati dosegnula bi i 30.000 kuna. Svojim savjetnicima je naredio da pronađu način plaćanja njegovih prekovremenih radnih sati, javlja Jutarnji list. Bandić će svojih 3.000 kuna pokušati naći preko kolektivnog ugovora koji navodi da se prekovremeni i rad neradnim danima i blagdanima svim dužnosnicima i službenicima zagrebačke uprave plaća 50 posto više. Do primjene Zakona o plaćama Bandić nije inzistirao na plaćanju svojih prekovremenih sati.

Vezani članci Valentin Inzko (Foto: Pixell) Inzko poručuje: "Meni je savjest čista. Dobar domaći zakon bi bio najbolje rješenje, ali do toga nije došlo" Slika nije dostupna Ministar Kujundžić uvodi sustav kontrole i nagrađivanja liječnika, a oni poručuju - to je nemoguće izvesti