Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o plaćama

Bandić prekovremenim satima želi vratiti staru plaću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelniku Milanu Bandiću nije se svidjelo usvajanje Zakona o plaćama u jedinicama lokalne samouprave, čime mu je uskraćeno 3.000 kuna od plaće, pa je odlučio razliku nadomjestiti prekovremenim satima.

Prije odluke Sabora plaća mu je iznosila 17.000 kuna, a da ga se plaća za svih njemu uobičajenih 14, 15 radnih sati dosegnula bi i 30.000 kuna. Svojim savjetnicima je naredio da pronađu način plaćanja njegovih prekovremenih radnih sati, javlja Jutarnji list. Bandić će svojih 3.000 kuna pokušati naći preko kolektivnog ugovora koji navodi da se prekovremeni i rad neradnim danima i blagdanima svim dužnosnicima i službenicima zagrebačke uprave plaća 50 posto više. Do primjene Zakona o plaćama Bandić nije inzistirao na plaćanju svojih prekovremenih sati.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Ilustracija PRIJEDLOG ZAKONA Jednom zanimanju raste plaća oko 50 posto, provjerite što će još poboljšati život tisućama ljudi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene