Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje rente

Bandić poručio Radiju 101: Ako ne plaćate naknadu, VAN iz gradskih prostorija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u četvrtak da će zagrebački Radio 101, ako ne bude plaćao naknadu, morati napustiti gradske prostorije koje koristi.

Ivana Ćelića (HDZ) je za vrijeme aktualnog sata Gradske skupštine zanimalo kako je moguće da Radio 101 već tri godine koristi prostorije u vlasništvu grada, a nije niti lipu uplatio u njegov proračun. "Kako je to moguće i je li nadležni ured izdao rješenje o korištenju tog prostora i zašto se ne plaća naknada za korištenje gradskog prostora", upitao je.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Bandić je odgovorio da je Radio 101 dobio mogućnost obročne otplate te da je pred potpisom novi ugovor. "Ako budu svoje obaveze plaćali ostat će u tom prostoru, a ako ne, netko drugi će doći u taj prostor. Sve smo se osigurali i ako ne budu plaćali u roku od mjesec dana onda van", kazao je Bandić.

Bandić: Nećemo srušiti ni jednu kuću ako postoji alternativno rješenje

Zagrebačka Gradska skupština počela je sjednicu na kojoj će odlučivati o prijedlogu gradonačelnika Bandića za izmjenama odluke o Generalnom urbanističkom planu (GUP) Zagreba, kojemu su potporu najavili zagrebački SDP-ovci, dok su iz zagrebačkog HNS-a optužili Gradsku upravu da ne radi svoj posao i da Zagreb ne funkcionira i stagnira.

Na dnevnom redu je i Bandićev prijedlog zaključka o planu financijskog restrukturiranja Košarkaškog kluba "Cibona", kako bi se u roku mogao okončati postupak predstečajne nagodbe.

Gradski zastupnici na sjednici bi trebali odlučivati i o prijedlogu da se general pukovnik u mirovini Mladen Markač proglasi počasnim građaninom Grada Zagreba, o dodjeli nagrade "Zagrepčanka godine" te Nagrade Grada Zagreba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene