Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženi najbliži suradnici

Bandić o optužnici: Neka svatko radi svoj posao. Nemam ja tu šta komentirati.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ilegalnih izmjena GUP-a optuženi su Željko Horvat, Davor Jelavić, Jadranka Veselić Bruvo, Ivica Fanjek, Vidoje Bulum i Greta Augustinović Pavičić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u četvrtak kako nema komentara na Uskokovu optužnicu protiv šestero aktualnih i bivših gradskih dužnosnika zbog sumnji u ilegalnu izmjenu prostorno-planske dokumentacije, poručivši tek da svatko treba raditi svoj posao.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Inspektor s prstima u pekmezu Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK

"Nemam ja tu šta komentirati. Neka svatko radi svoj posao", izjavio je Bandić novinarima u Gradskoj skupštini.

Zbog ilegalnih izmjena prostorno-planske dokumentacije i povećanja vrijednosti zemljišta, kojima je privatnim tvrtkama navodno pribavljena korist veća od 68 milijuna kuna, Uskok je podignuo optužnicu protiv osmero osoba, od kojih je šestero obnašalo ili još uvijek obnaša važne funkcije u Zagrebu. Riječ je o bliskim suradnicima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Zbog zlouporaba položaja i ovlasti i poticanja na nezakonitosti te krivotvorenja isprava optuženi su Željko Horvat, Davor Jelavić, Jadranka Veselić Bruvo, Ivica Fanjek, Vidoje Bulum i Greta Augustinović Pavičić, a uz njih su optuženi investitor i odgovorna osoba u trgovačkim društvima kojima je navodno protuzakonito pribavljena korist.

Uskok šestero gradskih dužnosnika tereti da su od lipnja 2006. do 8. svibnja 2009. pogodovali raznim investitorima, fizičkim i pravnim osobama tako što su radi povećanja vrijednosti zemljišta nezakonitim i neovlaštenim izmjenama prostorno-planske dokumentacije kroz navodne ispravke poduzimali međusobno povezane radnje u dogovoru s investitorima.

Uskok podignuo optužnicu protiv Bandićevih bliskih suradnika zbog izmjena GUP-a

Upitan je li znao da su se u spomenuto vrijeme događale neke nezakonitosti, Bandić je odgovorio: "Pa ne znam ja, pa svatko radi svoj posao. Neka gradonačelnik radi svoj posao. Svatko radi svoj posao i odgovara za svoj dio posla".

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) novinarima je kazao kako nema namjeru komentirati pravosudne procese, posebno kada optužnica još nije prihvaćena. "Znači, pričekajmo da vidimo što će se desiti na sudu", rekao je.

"Mislim da na takvim iskustvima treba učiti kako novi sazivi trebaju raditi. Kao što vidite, ovaj saziv nema nikakvog problema", istaknuo je Kosor.

Kazao je kako se istražuje nekih tridesetak slučajeva u gradu, da svaki tjedan dođe neka optužnica, ali da treba pričekati što će sudsko vijeće odlučiti - hoće li ili neće prihvatiti optužnice.

"Ali, ono što mi političari ne smijemo raditi to je komentiranje bilo kakvih optužnica, u bilo kojoj fazi. Tako da ni ja neću ništa komentirati jer, prije svega, ništa o tome niti ne znam. To je za djela od prije šest ili sedam godina. To je za ispravke GUP-a koje je radila i bivša gradska uprava i bivši djelatnici Gradske skupštine. Ono što je sigurno - dok sam ja predsjednik Skupštine takve se stvari sigurno neće dešavati u Skupštini", poručio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene