Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u bolnici srebrnjak

Bandić: "Nogalo je legalno smijenjen i legalno će biti izabran novi ravnatelj"

Milan Bandić
Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr
Na sjednici UV-a Srebrnjak održanoj u petak smijenjena je članica UV-a Gabrijela Subašić koja je prethodno pri glasovanju o novom ravnatelju bila suzdržana jer nije htjela dati glas gradonačelnikovu kandidatu Draganu Koroliji Mariniću. Bandić kaže da o tome nema informacija.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u subotu kako je bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo legalno smijenjen te da će idući tjedan biti legalno biti izabran novi ravnatelj, a o smjeni članice Upravnog vijeća, koja je u glasovanju o kandidatima na sjednici bila suzdržana, nema informacija.

"Ne znam za tu informaciju, samo znam da je gospodin Nogalo legalno smijenjen i da će idući tjedan legalno biti izabran novi ravnatelj ili ravnateljica. Sve ostalo je špekulacija", odgovorio je Bandić novinarima na obilježavanju 13. Dana mimoza.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Srebrnjak - 1 Otkriva Dnevnik Nove TV Otkriven uzrok smrada na zagrebačkom Srebrnjaku: "Ako je izloženost duža, može doći do grčenja mišića, pa u konačnici i do smrtnog ishoda"

U Upravnom vijeću bolnice su oni, kaže Bandić, koji mogu taj teret nositi, a oni koji ga ne mogu nositi nisu u UV-u jer to je ipak odgovornost, hrabrost, transparentnost, korektnost i poštenje.

Na sjednici UV-a Srebrnjak održanoj u petak smijenjena je članica UV-a Gabrijela Subašić koja je prethodno pri glasovanju o novom ravnatelju bila suzdržana jer nije htjela dati glas gradonačelnikovu kandidatu Draganu Koroliji Mariniću. Na njezino mjesto bit će imenovana nova osoba.

Osudio napade na novinare

Bandić je osudio napad na novinarku u Andreu Topić, koju su u četvrtak, u mjestu Ivanbegovini kod Imotskog, napala četvorica muškaraca dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

"Osuđujem bilo kakav napad i agresiju, a posebno na predstavnike sedme sile. Vi ste bili i ostajete korektiv vlasti. Uvijek. Ja nekad možda iz emocija i svog karaktera poneku riječ kažem više pa vam se još jednom ispričavam, ali nastojim ne prijeći crtu", rekao je Bandić novinarima.

Poruka svima koji se bave javnim poslom je da s medijima moraju biti oprezni, korektni, otvoreni i dostupni, kazao je zagrebački gradonačelnik, koji je i sam više puta verbalno napadao novinare, zbog čega je reagiralo i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudivši takvo Bandićevo ponašanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene