Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jednom ponovio

Bandić: Ne samo da ću staviti veto na poskupljenja, nego ću tražiti smanjenje komunalija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić još je jednom ponovio kako će napraviti sve da građani ne osjete novi udar na svoje džepove.

Milan Bandić izjavio je kako nije dobio službenu obavijest o poskupljenju grijanja te još jednom najavio kako će na nju uložiti veto.

Pročitajte i ovo Sladoled, ilustracija - 1 Luksuz ili ne? Cijene omiljene ljetne poslastice otišle u nebo: "Mislim da je previše. To je stvarno preskupo" Cijene na tržnici Na zagrebačkom Dolcu Rastu cijene hrane, građani na placu negoduju: "Nekad ste za 200 kuna mogli kupiti punu vrećicu"

'Kada je dobijem, onda ću se očitovati i iskoristiti svoje ovlasti i staviti veto na poskupljenje bilo kojeg energenta', rekao je Bandić prilikom otvaranja Europskog tjedna mobilnosti.

>> Zmajlović: Poskupljenje grijanja ne smije biti u svrhu prikupljanja političkih bodova

Gradonačelnik Zagreba je dodao kako će na idućoj sjednici Gradske skupštine tražiti sniženje cijena komunalnih usluga.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić osvrnuli su se na najavljeno poskupljenje grijanja.

Izjavili su da je po pitanju zahtjeva HEP-a za poskupljenjem cijene grijanja najvažnije mišljenje Hrvatske energetske regulatorne agencije te ustvrdili da na tom pitanju ne treba skupljati jeftine političke bodove, misleći pritom na najave Bandića o stavljanju veta na poskupljenje.

'Ne smijemo prejudicirati odluke. Osobno smatram da je to udar na standard građana, ali, nema potrebe za jeftinim populizmom. Ovo je veliki problem kojeg treba riješit', rekao je Bernardić.

Podsjetimo, HEP je lokalnim vlastima u Zagrebu, Velikoj Gorici, Sisku, Zaprešiću, Samoboru i Osijeku uputio zahtjev za poskupljenjem grijanja za gotovo 37 posto.

Ideju o poskupljenju još su jučer odbacili gradonačelnici Zagreba, Samobora, Osijeka i Velike Gorice, a danas im se pridružio i gradonačelnik Siska Dinko Pintarić.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene