Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udar na standard građana

Zmajlović: Poskupljenje grijanja ne smije biti u svrhu prikupljanja političkih bodova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić osvrnuli su se na najavljeno poskupljenje grijanja.

Komentirajući najavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će staviti veto na HEP-ov zahtjev, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ustvrdio je da je donošenje odluke o poskupljenju cijene grijanja osjetljivo pitanje koje se ne smije koristiti za "dnevno političko poentiranje".

Pročitajte i ovo Davor Bernardić Vruća tema Lome se koplja oko Resnika, Bernardić poručio: "Nisu niti htjeli riješiti problem sve dok se nije dogodio odron na Jakuševcu" Slika nije dostupna NESLUŽBENO SE DOZNAJE Davor Bernardić popustio: SDP će djelomično ukinuti suspenzije četvorici stranačkih buntovnika

Davor Bernardić tvrdi kako pod krinkom odluke o poskupljenju grijanja nema mjesta za jeftini populizam te kako će Gradska skupština o svemu odlučiti na temelju preporuke Hrvatske energetske regulatorne agencije.

Upitan kako komentira najavu gradonačelnika Bandića, Bernardić je rekao kako zahtjev za poskupljenjem 'nije predizborna tema'.

'Ne smijemo prejudicirati odluke. Osobno smatram da je to udar na standard građana, ali, nema potrebe za jeftinim populizmom. Ovo je veliki problem kojeg treba riješiti. Gubici u HEP-u postoje, da ne govorim o drugim procesima koji se odvijaju protiv nekih ljudi iz HEP-a', rekao je Bernardić.

>> EKSKLUZIVNO: Grijanje poskupljuje 35 posto za 123.000 kućanstava!

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić danas su izjavili da je po pitanju zahtjeva HEP-a za poskupljenjem cijene grijanja najvažnije mišljenje Hrvatske energetske regulatorne agencije te ustvrdili da na tom pitanju ne treba skupljati "jefitne političke bodove".

'Radi se o odluci koju se ne smije svesti na prikupljanje političkih bodova i populizam. To je osjetljivo pitanje, ali ne smijemo dovoditi tvrtku koja osigurana toplinsku energiju da akumulira gubitke i dovede se i situaciju da ne može isporučiti toplinsku energiju', rekao je.

HEP je lokalnim vlastima u Zagrebu, Velikoj Gorici, Sisku, Zaprešiću, Samoboru i Osijeku uputio zahtjev za poskupljenjem grijanja za gotovo 37 posto.

Ministar Zmajlović i predsjednik Skupštine Bernardić povodom Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja posjetili su Osnovnu školu Marija Jurić Zagorka.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene