Na otvaranje raskrižja došao je i Leon Žilavi, mladić kojem je gradonačelnik Milan Bandić obećao dati medalju grada zbog fotomontaže.


Kada su gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću u utorak navečer, tijekom puštanja u promet raskrižja u Slavonskoj, kazali da se ondje nalazi i mladić koji je napravio fotomontažu, koju je Bandić obećao nagraditi medaljom grada, on se okrenuo prema mladiću i čestitao mu.

Vezani članci Milan Bandić Tajno snimljeni razgovori Milana Bandića i njegova vozača: "Što smo ćapili, ćapnuli smo" Privođenje osumnjičenih u prostorije USKOK-a USKOK objavio za što se sve terete uhićeni u jučerašnjoj policijskoj akciji u Zagrebu: Traži se istražni zatvor za njih četvero

'Ja se volim šaliti, ponekad i vas zafrkavati', rekao je Bandić medijima. 'Ovom čovjeku čestitam i mislim da je zaslužio medalju i dobit će je. Originalan je. Treba se šaliti i na račun gradonačelnika', kazao je Bandić. 'Drago mi je što ste prihvatili šalu', odgovorio mu je autor fotomontaže, mladi Leon Žilavi.

Objasnio je od kud mu ideja za fotomontažu koja bi, prema Bandićevim riječima, trebala biti nagrađena. 'Svaki dan prolazim pokraj fontana gospodina Bandića. Kad se stvorila ova rupa, bilo mi je logično da se napravi tako nekakva zezancija. Sad sam došao vidjeti je li gradonačelnik mislio ozbiljno kad je rekao da ću dobiti medalju grada, pa sam došao provjeriti. Ako ne dobijem nagradu, slijedi još jedna fotomontaža', zaključuje Leon.