Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava za parlamentarne izbore

Bandić, Kerum i Glavaš stvaraju koaliciju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji nova politička platforma za sljedeće parlamentarne izbore, a njezini nosioci su trojica kontroverznih i populističkih političara - Željko Kerum, Milan Bandić i Branimir Glavaš.

Dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima već počeo pripreme za kampanju za parlamentarne izbore, Kerum je već navodno bio u posjetu Glavašu u BiH, piše Jutarnji list. O međusobnoj naklonosti Keruma i Bandića ne treba previše govoriti, jer je ona demonstrirana na proteklim predsjedničkim izborima, u kojima je Kerum Bandiću javno dao podršku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dvoboj gradonačelnika' Kerum bio s rasplesanim mornarima, a Bandić slavio Đurđevdan Slika nije dostupna Afera za aferom 'Sanader primio 800.000 maraka od Hypo banke'

Savez bi trebao nastati upravo između Keruma i Bandića, a Glavaš i HDSSB bi im se trebao pridružiti u kasnijoj fazi. Sva trojica navedenih političara imaju nešto zajedničko - populizam. Razlike su u stilu vladavine, primjerice kod Glavaša, koji je više despotski vladao Slavonijom. Nadalje, Dok je Kerum javno hvalio bivšeg premijera Ivu Sanadera, Glavaš ga je javno optuživao za politički progon i generalno bio protiv njega. Što se Bandića tiče, neki su pretpostavljali kako je on zapravo Sanaderov kandidat za Pantovčak.

Njihova osovina, možda im je i jedini način da pokušaju zaustaviti gubitak političke pozicije, koji je sve evidentniji kako vrijeme odmiče. No ipak, treba pričekati period neposredno prije parlamentarnih izbora iduće godine, a tada će koalicija Bandić-Kerum-Glavaš, ukoliko je i planirana, sigurno izaći i na vidjelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene