Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova i dalje traje

Bačić najavio pražnjenje kontejnerskih naselja do kraja kolovoza: Ljude će privremeno smjestiti u prikladnije objekte

Petrinjsko kontejnersko naselje
Petrinjsko kontejnersko naselje Foto: DNEVNIK.hr
U posjetu Sisku ministar Branko Bačić kazao je kako će tijekom kolovoza na području te županije biti ispražnjena sva kontejnerska naselja.

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić rekao je u utorak u Sisku da će tijekom kolovoza na području te županije biti ispražnjena sva kontejnerska naselja, a korisnici će privremeno biti smješteni u prikladnije objekte.

U Sisačko-moslavačkoj županiji dosad je uloženo oko pola milijarde eura, a aktivno je 750 gradilišta od kojih se većina odnosi na obnovu i izgradnju zamjenskih kuća, rekao je Bačić tijekom obilaska gradilišta na području Siska.

Pročitajte i ovo Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 5 Zastoj obnove Bačića u Petrinji dočekali ljutiti transparenti: "Razgovarali smo s predstavnicima mađarske vlade, radovi će se nastaviti vrlo brzo"

Bačić je poručio da će se radovi nastaviti istim intenzitetom, a cjelokupna obnova na području Banovine po njegovim riječima trebala bi završiti za tri do četiri godine. No, dinamika radova ovisit će i o građevinskoj operativi, koja još uvijek nema dovoljno radnika da zadovolji sve potrebe.

Petrinjsko kontejnersko naselje Ilustracija (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

"Ministarstvo će sve predmete i zamolbe za obnovu riješiti najkasnije do kraja iduće godine. Jedino što mi možemo napraviti je ubrzanje procesa izdavanja rješenja, ali koliko će trajati sama obnova teško je procijeniti", rekao je ministar.

Napominuo je da su ovih dana poništili 300 gradilišta, jer nije bilo građevinske operative.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Hrvatskoj Stiglo nevrijeme FOTO Nova runda oluje nad središnjom Hrvatskom: Munje parale nebo, snažan pljusak u Zagrebu

Bačić je u društvu sisačko-moslavačkog župana  i suradnika obišao radove na konstrukcijskoj samoobnovi zgrada u sisačkoj Žitnoj ulici, koje predstavljaju zaštićenu kulturno-povijesnu cjelinu te radove na obnovi objekta Nove interne u sisačkoj Općoj bolnici.

Obnova Nove interne financira se sredstvima Fonda solidarnosti, a ukupna vrijednost radova, koji bi trebali biti završeni do kraja godine, iznosi nešto više od šest milijuna eura.

Pročitajte i ovo Sergej Šojgu Dan pobjede Velika vojna parada u Sjevernoj Koreji: Dolaze Rusi i Kinezi

Voditeljica odjela infektologije Tonka Jozić Novinc izrazila je zadovoljstvo obnovom objekta izgrađenog prije pola stoljeća, te osjetno boljim uvjetima rada koji će se ostvariti obnovom.

Župan Celjak rekao je da je Nova interna samo jedan od objekata opće bolnice u fazi obnove. Obnavlju se ili grade novi objekti Stare interne, Pedijatrije, bolničke kuhinje, Citologije, Patologije, bolničke ljekarne, Psihijatrije, Jodnog lječilišta, a u Petrinji Stare i Nove bolnice. Uz to, nabavljena i nova medicinska oprema vrijednosti 7,8 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Uklanja se kontejnersko naselje, ilustracija - 4 posljedice razornog potresa Uklanjaju se simboli spore obnove, građani izgubili povjerenje: "Mene cijeli tjedan stišće, teško je gledati i plakati"

Bačić je ponovio da je za obnovu objekata nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa koji se financiraju iz Fonda solidarnosti ostvareno 1330 projekata u vrijednosti 3,3 milijarde eura. Iz Fonda solidarnosti osigurane su tri milijarde i tri milijuna eura, a preostalo iz drugih izvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene