Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastoj obnove

Bačića u Petrinji dočekali ljutiti transparenti: "Razgovarali smo s predstavnicima mađarske vlade, radovi će se nastaviti vrlo brzo"

Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 5
Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 5 Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 5 Foto: DNEVNIK.hr Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 1 Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 1 Foto: DNEVNIK.hr Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 2 Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 2 Foto: DNEVNIK.hr Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 3 Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Problemi u izgradnji osnovne škole u Petrinjii - 4 Galerija 1/5 >>
Ministra Bačića u obilasku radova na obnovi grada Petrinje dočekali su transparenti ljutitih građana na zgradi Prve osnovne škole Petrinja.

Riječ je o izgradnji nove škole koja je pokrenuta uz donacije mađarske vlade. Građani su nezadovoljni zbog zastoja radova do kojih je došlo zbog problema u financiranju.

Ravnatelj škole u Facebook objavi poručio je da su svi radovi prestali nakon 75 posto obavljenog posla. No, ministar poručuje - radovi će se nastaviti.

"Bilo je određenih dogovora s mađarskom stranom, upravo i ovih dana smo razgovarali s predstavnicima mađarske vlade, radovi će se nastavit vrlo brzo", rekao je Branko Bačić.

Pročitajte i ovo Kruna Zgombić Čekaju tri godine Bačićeva obećanja o gradnji zamjenskih kuća razbjesnila građane: "Pamet u glavu i neka se konačno okrene malim ljudima"

"Bilo je pitanje oko toga kako i na koji način će podmiriti sredstva koja se podrazumijevaju kao porez na dodanu vrijednost i mi na tome razgovaramo. Da li ćemo to to riješiti na način da država plati ili ćemo na drugi način osigurati taj iznos to je stvar tih naših pregovora. Naša je želja da već iduće školske godine djeca budu u školi, a da li ćemo u tome uspjeti to ćemo vidjeti u toj dinamici sa izvođačem radova", dodao je ministar.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene