Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada Crne Gore prihvatila je ponudu grčko-izraelskog konzorcija za izgradnju autoceste.


Crnogorsko vladino vijeće za izgradnju autocesta prihvatilo je treću ponudu grčko-izraelskog konzorcija Aktor-HCH za izgradnju triju dionica autoceste od Bara do Boljara. 

 

>> IGH: Nismo više član konzorcija

 


Aktor-HCH je predložio da gradi najzahtjevniju dionicu od 42 kilometra od Podgorice do Mateševa, zaobilaznicu oko Podgorice dugu 18 kilometara i osam kilometara poluautoceste od Bara do Skadarskog jezera. Ukupna dužina svih triju dionica iznosi 63,5 kilometara, a AKTOR će ih graditi po cijeni od 1,57 milijardi eura.

Kilometar ove autoceste, kako je novinarima rekao crnogorski ministar prometa i pomorstva Andrija Lompar, stajat će 23,5 milijuna eura, nekoliko milijuna manje od cijene koje je ponudio splitski Konstruktor.

Lompar je najavio da će financijski sporazumi s međunarodnim organizacijama i komercijalnim bankama biti potpisani u iduća tri do četiri mjeseca, a gradnja te tri dionice trajala bi četiri godine. Lompar očekuje da će konačnu odluku crnogorska vlada donijeti na sjednici u četvrtak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju