Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zeznuli ih umirovljenici

Austrijski turisti oštetili Iliriju za 230 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezahtjevni i truda vrijedni turisti na kraju ipak neće puniti biogradsku blagajnu. Preko 5 tisuća austrijskih umirovljenika više neće dolaziti na sedmodnevne organizirane boravke.

Udruga Pensionistenverband Oesterreich hotelu Ilirija nije platila 230 tisuća eura za boravak prve grupe umirovljenika, a ne garantira niti da će platiti. Unatoč uspješnoj 15-godišnjoj suradnji, u Iliriji su ogorčeni ponašanjem Udruge, koja se nije potrudila niti obavijestiti ih o prekidu suradnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

'Svoje hotelske kapacitete stavili smo na raspolaganje Udruzi umirovljenika Austrije. No, ta Udruga, koja broji preko 400 tisuća članova, ponijela se krajnje neprofesionalno i neodgovorno, zbog čega se osjećamo kao žrtve unaprijed dobro organizirane namjere za prijevaru', stoji u priopćenju vodstva Ilirije.

Prva grupa se sastojala od 933 gosta, a u Iliriji tvrde da su bili oduševljeni svojim boravkom u Biogradu na Moru. 'Osjećamo se poniženi i prevareni i netko bi za to trebao snositi odgovornost. O daljnjim radnjama na vrijeme ćemo obavijestiti javnost', rekla je za Dnevnik.hr Jasmina Kulaš, voditeljica Ureda direktora, korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću Ilirije. Iako ne spominju tužbe, na suradnju su itekako računali.

>> Austrijski umirovljenici pune biogradsku blagajnu

Prekidom suradnje razočarani su i u vodstvu grada. 'Kao gradonačelniku žao mi je što je došlo do prekida suradnje. To je na štetu grada, ali i Ilirije. Ali u same razloge prekida suradnje ne bi ulazio. Nemam dovoljno informacija', rekao nam je gradonačelnik Ivan Knez. O cijelom slučaju obaviješten je Jan Kickert, veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj, kao i ministar turizma Damir Bajs.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene