Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast broja noćenja

Austrijski umirovljenici pune biogradsku blagajnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biograd na Moru turistički su okupirali umirovljenici iz zapadne Europe. U suradnji s austrijskom udrugom umirovljenika na Jadran će u idućih mjesec dana dovesti 5 tisuća gostiju.

Kiša, vjetar i naglo zahladnjenje nisu pokvarili posezonu u Biogradu. Hotele je okupiralo više od tisuću austrijskih umirovljenika. ‘Protiv vremena ne možemo, ali bez obzira na to, ovdje nam je jako lijepo. Prvi put sam u Hrvatskoj i priroda me oduševila’, rekao je austrijski umirovljenik Franz Bauntzen.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Gosti treće životne dobi nisu prezahtjevni. Pokoja partija bele, pecanje na rivi, kupnja suvenira i uživanje u prirodi za njih su savršen odmor. ‘Ići ćemo na izlete. Planiramo obići Zadar, Šibenik, Plitvice i Kornate’, dodala je umirovljenica Elfriede Buchhart.

Ovo je tek prva skupina od ukupno 5 tisuća gostiju koji će u idućih mjesec dana odmarati u Biogradu. ‘Ova populacija umirovljenika vrijedi truda, vrijedi posebnoga aganžmana cjelokupnog hrvatskog turizma i posebno nas hotelijera’, smatra Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije.

S dodatnih 30 tisuća noćenja zabilježit će rast od 9 posto. ‘Sve skupa je promidžba grada Biograda i želja grada Biograda i turističke zajednice i svih turističkih djelatnika da uđemo u 10 top destinacija u Republici Hrvatskoj i dođemo do milijun noćenja u gradu Biogradu’, rekao je gradonačelnik Ivan Knez.

>> Kulturni turizam: Žele više od mora, zanimaju ih palače i povijest

No ne treba gledati samo kratkoročne rezultate. Ovaj masovni dolazak članova austrijske udruge umirovljenika odlično je ulaganje u budućnost. ‘Oni imaju djecu, susjede, stotine ljudi koje poznaju, a i sama udruga ima 150 tisuća članova’, pojasnio je Otto Spall, predsjednik udruge ‘Senioren reisen’.

Samo u Europi više je od stotinu milijuna umirovljenika dobre kupovne moći. Dovoljan razlog da i ministar Bajs razmisli o ovakvom produživanju turističke sezone.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene