Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među najboljima u Europi

FOTO Hrvatska građevina u konkurenciji za prestižnu nagradu: "Spada u najsloženije zadatke"

Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek - 2
Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek - 2 Vlado Kos / CROPIX
Aktualno Galerija Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek - 1 Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek - 1 Foto: Vlado Kos / CROPIX Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek - 2 Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek - 2 Foto: Vlado Kos / CROPIX Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek - 3 Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek - 3 Foto: Vlado Kos / CROPIX +0 Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek - 4 Galerija 1/4 >>
U konkurenciji projekata pristiglih iz Europe, hrvatski arhitektonski ured nagrađen je međunarodnom arhitektonskom nagradom.

U konkurenciji projekata pristiglih iz Europe, arhitektonski ured Rechner Architects nagrađen je međunarodnom arhitektonskom nagradom BIG SEE Architecture Award 2024. za projekt i realizaciju OHBP & Dnevna bolnica u Osijeku u kategoriji javnih i institucionalnih zgrada.

Ovo je treća zgrada iz Hrvatske koja je u svojoj kategoriji ušla u uži krug nagrade, a dodjela nagrada održat će se idući mjesec u Ljubljani.

"Sretni smo i zahvalni što su naš projekt i realizacija prepoznati kao vrijedno i uspješno arhitektonsko djelo. Iza nas su već 33 godine rada i arhitektonskog projektiranja u kojima smo uvijek nastojali pomaknuti granice i podići razinu arhitekture kako u njenoj funkciji, tako i u oblikovanju. Ova nagrada je priznanje struke za vrijedan i uporan rad", istaknuo je arhitekt Bruno Rechner, objavio je Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

Dodao je da projektiranje zgrade bolnice spada u najsloženije arhitektonske zadatke. To je zgrada u kojoj su funkcija, medicinski protokoli i brojne instalacije prioritet.

"Zbog specifičnosti zadatka i želje da složimo projekt na najvišoj razini, mi arhitekti, odlučili smo koncept stvarati zajedno sa korisnicima i to tako da smo projektni zadatak i varijante prolazili sa upravom, šefovima pojedinih odjela, liječnicima i medicinskim sestrama kroz brojne sastanke. Na primjer, samo protokol osoblja i pacijenta prije i poslije operacije, kroz koje prostore prolaze, je posebno složen zadatak kojeg smo više puta usuglašavali. A to je samo jedan od detalja", objasnio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene