Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Apsurd: Mora dokazivati da je helikopter, koji mu je ubio suprugu, opasna stvar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Odvezao sam ju na posao, poljubili smo se i više ju nisam vidio živu', rekao je Zlatko Perišić o nesretnoj sudbini svoje preminule supruge Ljubice koja je stradala kao vojno-djelatna osoba u nesreći do koje je došlo uslijed pada vojnog helikoptera MI-8 u Vukovaru u srpnju prošle godine.

Zlatko je, nakon tragičnog događaja, ostao sam s dvoje djece. Tužnu priču svoje obitelji iznio je gledateljima Nove TV u emisiji '10 do 8'.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Ljubica Perišić bila je jedna od triju osoba koje su izgubile život prilikom pada helikoptera. 

Suprug tvrdi kako mu nitko iz Ministarstva obrane, kao niti iz Vlade RH nije izrazio sućut.

>> Pokopana narednica Perišić, žrtva helikopterske nesreće

'Strahovito me povrijedilo što od ministrice branitelja nisam dobio niti brzojav sućuti. Ona je sućut izrazila ministru obrane, a ne meni', priča čovjek koji je osam godina bio u hrvatskoj vojsci.

No, ono što Zlatka najteže pogađa je procedura koju mora ispoštovati prilikom traženja obeštećenja od RH.

'Bilo mi je najteže kad mi je rečeno da moram donijeti papir na kojem piše da je bila na radnom mjestu, da je poginula za radnog vremena, da moram donijeti vjenčani list, da je helikopter vojna stvar te da je opasna stvar', ogorčeno priča čovjek koji od države ima zakonsko pravo na naknadu duševne boli u iznosu od samo 220.000 kuna po članu obitelji.

Iako mu odvjetnik Branko Šerić, također gost emisije, savjetuje da tuži RH te traži viši iznos obeštećenja, Zlatko tvrdi kako ne želi nikoga tužiti jer svoju djecu želi poštedjeti dodatnog pritiska javnosti.

Čitavu ovu potresnu priču pogledajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene