Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokopana narednica Perišić, žrtva helikopterske nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Gradskom groblju u Vinkovcima danas je uz vojne i civilne počasti pokopana narednica Ljubica Perišić (41), treća žrtva teške nesreće što se dogodila u ponedjeljak kad je u krugu vojarne 204. vukovarske brigade iz još nepoznatih uzroka pao helikopter MI-8 u kojem su se nalazili hrvatski vojni dužnosnici.

U toj nesreći teže i lakše je ozlijeđeno deset osoba od kojih je troje umrlo od posljedica teških ozljeda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Puno nesreća Crni led okovao je Njemačku: Stanovnicima stiglo upozorenje, vatrogasci proglasili izvanredno stanje Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci

Opraštajući se od Ljubice Perišić u ime pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, natporučnik Edurad Mužik podsjetio je kako je Ljubica Perišić kao pripadnica 5. gardijske brigade prošla sva slavonska i druga ratišta u tijeku Domovinskog rata, boreći se, kako je rekao, za svoj narod i domovinu.

Izrazivši sućut članovima obitelji preminule Ljubice Perišić, suprugu Zvonku te djeci Petru i Vedrani u ime zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske (HKoV), 3. korupsa HKoV-a i 3. gardijske oklopno-mehanizirane brigade, bojnik Petar Matanović rekao je kako je Ljubica Perišić bila požrtvovna majka i medicinska sestra. 

- Ona nije čekala u ambulanti, nego je odlazila na teren gdje je svojim suborcima ulijevala snagu i sigurnost da ne će biti ostavljeni bez pomoći, dodao je.

U nazočnosti nekoliko stotina građana te pripadnika 3. gardijske oklopno-mehanizirane brigade pogreb je predvodio vojni kapelan Alojz Kovaček.

Narednica Ljubica Perišić sudionica je Domovinskog rata od 1992. te je obnašala dužnost medicinskog tehničara. 

Odlikovana je Spomenicom Domovinskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene