Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Antunović: 'Osnivanje HDZ-ova savjeta je licemjerno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović osnivanje HDZ-ova Savjeta za promicanje istine o Domovinskom ratu ocijenila je 'licemjernim i priglupim'.

'Kako će istinu o Domovinskom ratu promicati oni koji su iskompromitirali Domovinski rat i iskoristili ga kako bi novac prelili u svoje i džepove HDZ-a, kako će istinu promicati čovjek koji je u vlastitoj stranci pobijedio krađom glasova', upitala je Antunović, na konferenciji za novinare u Saboru, ustvrdivši kako se HDZ predstavlja kao isključivi faktor stvaranja hrvatske države. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko će biti predsjednik? Antunović: Cilj mi je SDP-u osigurati svaki drugi glas u Zagrebu Slika nije dostupna Oštra kritika Željke Antunović 'Vlada je krizu dočekala nespremna'

Iako je istaknula da među generalima u HDZ-ovu savjetu ima časnih i hrabrih ljudi, ustvrdila je da su 'među njima i oni kojima je jedini posao bio izvlačenje novca za obranu na račune u inozemstvu'.

HDZ-ovcima je poručila da 'malo propitaju što je nekima bio posao u MORH-u'.

Komentirajući najavu iz HDZ-ova i državnog vrha da će se pomoći hrvatskim časnicima optuženima u Haagu, Antunović je kazala kako se 'nada da im neće pomagati kao što su pomagali generalu Blaškiću, koji je zbog njihove pomoći zamalo zaglavio 40 godina u zatvoru'.

Usprotivila se i najavama kampanje za pristupanje Hrvatske NATO savezu, ocijenivši da se o tome neće odlučivati na referendumu, nego u Saboru.

'Njih ne zanima što ljudi misle o NATO-u, nego će u toj kampanji državni novac iskoristiti za vlastitu promidžbu i stvaranje iluzije o odlučnom i uspješnom premijeru', rekla je Antunović.

Odbacila je izjave ministrice branitelja Jadranke Kosor da će ova vlada braniteljima vratiti dostojanstvo koje su izgubili za prošle vlasti. 

'Kako ju nije sram to govoriti, nakon što je umočila prste u slučaj Beštek', rekla je Antunović, ustvrdivši da bivša vlada braniteljima nije umanjila dostojanstvo, nego da je pokušala uvesti red u sektor u kojem je 'licemjerna HDZ-ova politika ostavila nered'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene