Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović danas je na konferenciji za novinare rekla kako sniženja cijena kruha, mlijeka i ulja ne mogu zadovoljiti jer se tako neće suzbiti inflacija.


"HDZ se vraća dogovornoj ekonomiji, a to nije zadaća Vlade, od nje očekujemo da ponudi mjere za povećanje produktivnosti i rast proizvodnje. Ovoj bi Vladi bilo korisno da zaviri u naš gospodarski program, a ne da sada u trenucima kada ih je stislo sa svih strana posežu za nedemokratskim metodama", kazala je Antunović. Vlast na primjer u Splitu, ustvrdila je, "prijeti građanskim udrugama", a s druge strane "HDZ pokušava promijeniti vlast u Sinju ucjenama da će imati projekte od preko 300 milijuna kuna ako sruše sadašnjeg gradonačelnika".

Vezani članci Cijene goriva A sad malo dobrih vijesti: Od ponoći niže cijene goriva, olakšanje i za one koji voze na plin Slika nije dostupna Šuker: Nema panike, nema razloga za rast cijena

Po njezinoj ocjeni, ova se Vlada ne zna suprotstaviti rastu cijena i kamata i ne zna donijeti prave mjere te se vraća dogovornoj ekonomiji, što nije zadaća Vlade.

Odgovarajući na novinarski upit je li točno da u njezinoj stranci vlada nesloga i hoće li se kandidirati za predsjednicu SDP-a,
Antunović je odgovorila kako su to prvi glasovi koje čuje jer je u SDP-u posve normalna situacija i nema nikakvog raskola jer je to stranka u kojoj svaki pojedinac misli, kako je kazala, svojom glavom. Dobili smo na proteklim izborima velik broj mandata i zato osjećamo veliku odgovornost prema našim biračima. Vrlo brzo će u SDP-u, kazala je Antunović, biti otvoren postupak kandidiranja i sve će biti jasno.