Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Antunović: HDZ se vraća dogovornoj ekonomiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović danas je na konferenciji za novinare rekla kako sniženja cijena kruha, mlijeka i ulja ne mogu zadovoljiti jer se tako neće suzbiti inflacija.

"HDZ se vraća dogovornoj ekonomiji, a to nije zadaća Vlade, od nje očekujemo da ponudi mjere za povećanje produktivnosti i rast proizvodnje. Ovoj bi Vladi bilo korisno da zaviri u naš gospodarski program, a ne da sada u trenucima kada ih je stislo sa svih strana posežu za nedemokratskim metodama", kazala je Antunović. Vlast na primjer u Splitu, ustvrdila je, "prijeti građanskim udrugama", a s druge strane "HDZ pokušava promijeniti vlast u Sinju ucjenama da će imati projekte od preko 300 milijuna kuna ako sruše sadašnjeg gradonačelnika".

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava? Trgovina, ilustracija - 2 i prije 1. travnja Pogledajte koje trgovine već snižavaju cijene: "Više od 1000 artikala bit će jeftinije..."

Po njezinoj ocjeni, ova se Vlada ne zna suprotstaviti rastu cijena i kamata i ne zna donijeti prave mjere te se vraća dogovornoj ekonomiji, što nije zadaća Vlade.

Odgovarajući na novinarski upit je li točno da u njezinoj stranci vlada nesloga i hoće li se kandidirati za predsjednicu SDP-a,
Antunović je odgovorila kako su to prvi glasovi koje čuje jer je u SDP-u posve normalna situacija i nema nikakvog raskola jer je to stranka u kojoj svaki pojedinac misli, kako je kazala, svojom glavom. Dobili smo na proteklim izborima velik broj mandata i zato osjećamo veliku odgovornost prema našim biračima. Vrlo brzo će u SDP-u, kazala je Antunović, biti otvoren postupak kandidiranja i sve će biti jasno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene