Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Osijeku

Anto Đapić u drugom krugu izbora za župana podupire kandidata HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj nezavisne županijske liste Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kako će u drugom krugu izbora za novog osječko-baranjskog župana njegova lista poduprijeti kandidata koalicije HDZ-HSP AS Gorana Ivanovića (HDZ).

Na konferenciji za novinare u osječkome HDZ-u Đapić je kazao kako njegova lista smatra da župan mora biti čovjek iz naroda, koji će voditi računa o širem i općem, a ne osobnom dobru i koji će županiju izvući iz izolacije u kojoj se sada nalazi.

Želimo promjenu u Osijeku i u Županiji. Smatramo da će Ivanović biti odličan župan i dajemo mu potporu te držimo da ima velike šanse pobijediti u drugom krugu, ocijenio je Đapić.

Ivanović je izrazio zadovoljstvo što ga podupiru ljudi, koji su u izbornoj kampanji, kao i HDZ, promicali da ovoj Županiji treba novi politički okvir. Nadam se da ćemo sinergijom naših glasova uspjeti dokazati kako ova Županija može drugačije i bolje nego do sada, rekao je Ivanović.

Ivanović je opovrgnuo medijska nagađanja po kojima HDZ dogovara koaliciju s HDSSB-om, ocjenivši kako je to "apsolutna laž i neistina".

Ovoga trenutka nismo razgovarali, niti ćemo razgovarati s HDSSB-om o stvaranju većine u Županijskoj skupštini, jer imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda na izborima za župana, rekao je Ivanović. Dodao je da nikakavi pregovori ni s jednom politčkom opcijom nisu u tijeku te da se HDZ nije ništa dogovorio s HDSSB-om, a ne vjeruje ni da će se dogovoriti.

"Da HDZ razgovara s HDSSB-om jamčim da mi danas ne bi bili ovdje", poručio je Đapić.

U prvom krugu izbora za župana kandidat koalicije HDSSB-Zeleni Hrvatske (ZH) Vladimir Šišljagić dobio je 40,86 posto glasova, a Ivanović 22,73 posto. Kandidat Đapićeve nezavisne liste za župana Josip Vuković dobio je 2,72 posto glasova, a ova nezavisna lista, na izborima za novi saziv Županijske skupštine osvojila je 4,74 posto glasova. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore? Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Najavio let Rafalea Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene