Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak javnosti se obratio nakon skupštine Konzuma te kazao kako jedan dioničar - Agram - nije podržao smjenu NO-a.


Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak obratio se javnosti povodom održavanja Skupštine Konzuma d.d.

Vezani članci Davor Božinović: (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL) Božinović: O pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja se javno Ante Ramljak i Marica Vidaković (Foto: Pixell) Iz Kraša demantiraju navode u novim objavljenim mailovima te poručuju: ''Sve je čisto''

Ramljak je kazao kako je jedan dioničar - Agram - na skupštini nije podržao smjenu NO-a Konzuma te je stoga oni nisu bili u mogućnosti smijeniti. "Stvari se time prolongiraju, a od mene se očekuje da provedem restrukturiranje kompanije", ustvrdio je Ramljak. Ovime Ivica Todorić ostaje u Nadzornom odboru, jer je još ranije odbio dati ostavku.

Agram grupacija ima 25 posto dionica Konzuma. Ostali članovi NO-a Ivan Crnjac i Hrvoje Kraljević podnijeli su ostavku (kao i Ivica Sertić, koji je to učinio još ranije), no Todorić to ne želi. Stoga je trenutno onemogućeno postavljanje nove Uprave Konzuma.

"Konzum nastavlja svoje operativno djelovanje s likvidnošću koja je zadovoljavajuća, međutim za poboljšanje cijeloga rezultata očekivali smo ovu promjenu, ali do nje nije došlo", kazao je izvanredni povjerenik za Agrokor te dodao da je riječ o "zadnjoj tranši kredita i da ne može reći gdje novac curi". No, "mislim da curi manje nešto to mislimo, ovim ćemo kreditom zatrpati rupe", dometnuo je Ramljak.

Najnoviji razvoj događaja komentirala je danas i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, koja je rekla da se Todorić "izgubio u svojim kombinacijama", ovbrnuvši se na činjenicu da je on zadužio Agrokor za više od 40 milijardi kuna i doveo ga na rub bankrota. Navela je i da s Rusima još nisu dogovoreni detalji o eventualnom novom kreditu Agrokoru, javlja reporter Nove TV Ivan Forjan.

Podsjetimo, kreditna agencija Moody's ponovno je snizila rejting Agrokoru jer nisu platili kamatu na 300 milijuna eura vrijednu obveznicu. Još nema ni potvrde kreditora za novu financijsku injekciju, a dug koncerna i dalje se gomila. Upozorenje je dao i guverner Boris Vujčić. Kaže, ne bude li novi kredit dovoljan, bit će to znak da novac i dalje negdje curi.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju