Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak dvaput

Isplivali neugodni detalji za šefa Rebra: U obiteljskoj svađi pijan mahao pištoljem i prijetio da će se ubiti, odveden u Vrapče

Nakon što je u obiteljskoj svađi mahao pištoljem i prijetio da će se ubiti, policija je 22. rujna 2009. godine ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb Antu Ćorušića odvela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola.

Više je medija objavilo skandalozne detalje iz prošlosti Ante Ćorušića, aktualnog ravnatelja KBC-a Zagreb.

Index piše da je Ćorušić 22. rujna 2009. godine priveden pod utjecajem alkohola, nakon što je u obiteljskoj svađi mahao pištoljem i prijetio da će se ubiti. Ćorušić se, tvrdi Index pozivajući se na dokumente koje posjeduju, posvađao sa sinovima oko učenja te izvadio pištolj, navodno bez metaka, i zaprijetio da će se ubiti. 

Ravnatelj Rebra, Ante Ćorušić, je tijekom svađe sa sinovima oko učenja, izvadio izvadio pištolj, navodno bez metaka i zaprijetio da će se ubiti. Kako piše službenom dokumentu, "djeca su pobjegla iz stana i pozvala policiju, dok je supruga ostala s njim".

Nakon što je došla policija i odvela ga na psihijatriju, Ćorušić se pravdao da je otac četvero djece i da su dvojica najstarijih blizanaca izgubila dvije godine na fakultetu. Treći, šesnaestogodišnjak, nije došao kositi travu iako je obećao.

"Sve to ga je uznemirilo i naljutilo. Jučer je bio dežuran te je izmoren. Popio je dvije čaše vina. Došlo je do sukoba, uzeo je pištolj koji je uredno bio smješten u podrumu i prenio ga u auto. Djeca i supruga su to vidjeli, sin blizanac pozvao je policiju.

Djeca su se u svađi priklonila majci. Nakon sukoba su sva četiri sina izišla iz kuće i pozvala MUP. Tijekom svađe je rekao da će se objesiti, ali nema namjeru to učiniti jer voli život, ima lijepu karijeru i posao", zabilježeno je u izvještaju nadležnih službi te večeri, doznaje Index.hr.

Ćorušić je negirao duševne smetnje, a preporučena mu je bračna i obiteljska psihoterapija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna određen mu istražni zatvor Sakrio se iza kontejnera: Muškarac (79) iz sačekuše pucao u bivšu ženu

Kako doznaje Nacional, Ćorušića je policija morala privesti zbog čak dva incidenta u kojima je u alkoholiziranom stanju prijetio pištoljem. Oba puta je odveden u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Naime, Ćorušić je 2016. godine trebao postati ministar zdravstva u vladi Tihomira Oreškovića. Most mu je stavio veto zbog pogreške - pacijentici je izvadio pogrešan jajnik.

Pročitajte i ovo Pištolj, ilustracija - 2 policija objavila detalje Trojica napadača teško ozlijedila bivšeg člana ATJ-a Lučko: On ispalio nekoliko hitaca iz pištolja koji je nedozvoljeno posjedovao

U emisiji Nedjeljom u 2 Ćorušić je izjavio da je Most zaista bio protiv njegova ulaska u vladu, ali je kasnije popustio. Ali ne i Orešković koji nikako nije htio Ćorušića u svom timu.

Oglasio se i Beroš

Hrvatska liječnika komora najavila je da će zatražiti očitovanje ravnatelja Rebra Ante Ćorušića nakon što je, gostujući na javnoj televiziji, iznio podatke pacijentice. Reagirala je i Hrvatska udruga bolničkih liječnika - podsjećaju da se podaci o pacijentima moraju čuvati kao liječnička tajna.

"Do mene je došla inicijativa koja se odnosi na neke inkriminacije koje stavljaju na teret Ćorušiću, ali dozvolite da kao ministar dočekam postupanje institucija. HLK i Agencija za zaštitu osobnih podataka, kada donesu pravorijek će doći do mene pa ću u kontektstu svojih ingerencija odlučivati što i kako dalje", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ističe da je sa slučajem bio upoznat "samo na nivou glasina i to dijelom".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene