Andro Krstulović Opara (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Andro Krstulović Opara (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u apelu kojeg je uputio građanima Splita pozvao ih je da se zatvore u domove izaštite se od posljedica dima. Apelirao je na građane da ne kreću samostalno u gašenje požara, već da se jave vatrogascima ili policiji.


Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, uputio je građanima apel kojeg prenosimo u cijelosti: 


"Sve hitne službe grada Splita ulažu nadljudske napore u zaustavljanju požara koji okružuje Split. Situacija s požarom koji je zahvatio istok grada je ozbiljna i pozivam sve građane da odmah uđu u svoje domove i zatvore prozore kako bi se zaštitili od posljedica dima.

Apeliram na građane da samostalno ne kreću na požarišta nego da se stave na raspolaganje Javnoj vatrogasnoj postaji ili policiji koja će ih uputiti u daljnje aktivnosti, ovisno o raspoloživoj opremi i njihovoj spremnosti.

S obzirom da gori odlagalište otpada Karepovac molim građane s područja cijeloga Splita da ozbiljno shvate situaciju i ne izlaze iz svojih domova ako nije nužno. Zaštitite dišne puteve mokrim ručnicima i krpama, slušajte upute zdravstvenih radnika koje će biti emitirane putem medija i ozbiljno shvatite situaciju. Nema panike, ali odgovorno ponašanje svakog od nas je neophodno.

Također ih pozivam da ne koriste vozila, pogotovo da izbjegavaju glavne gradske prometnice i one koje povezuju bolnice s opožarenim dijelovima grada kako bi vozila hitnih službi mogla neometano prolaziti. Svaka minuta je bitna.

Ukoliko bude potrebe za smještaj većeg broja evakuiranih osoba pripremit će se dvorane za smještaj u koordinaciji s Gradskim društvom Crvenog križa", poručio je Opara, a u apelu se dodaje da će stožeri zaštite i spašavanja Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uskoro će održati zajedničku sjednicu.