Andrija Hebrang (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Andrija Hebrang (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Andrija Hebrang, nekadašnji ministar zdravstva, boluje od karcinoma limfnog sustava. Rekao nam je da se unatoč bolesti osjeća odlično i napomenuo da se danas od te bolesti ne umire.


Prije nekoliko mjeseci Andriji Hebrangu dijagnosticiran je karcinom limfnog sustava. Umirovljeni liječnik i nekadašnji ministar zdravstva rekao nam je da se liječi na hematologiji i da je primio prvu rundu terapije.

"Nakon prve runde slijedi druga i onda ćemo vidjeti što dalje. Osjećam se super, normalno radim, osim što ne smijem ići na mjesta gdje je puno ljudi", rekao nam je. 

Neki mediji naveli su kako su mu ostala još samo tri mjeseca života. On sa smiješkom odgovara: "Od limfoma se odavno ne umire, mada bi se mnogi veselili. Sad barem vidim tko je tko", rekao nam je raspoloženi liječnik u mirovini. 

Kaže kako je vijest o svojoj bolesti podijelio s novinarima kako bi objasnio zašto ne može izaći iz mirovine i pomoći kolegama u borbi s koronavirusom.

Da nešto nije u redu, posumnjao je nakon naglog gubitka kilograma i umora. "Odmah sam otišao na ultrazvuk abdomena i slezena je bila povećana. Vadio sam krv i sve vrijednosti  bile su povećane." 

Priznaje da je bolest koju ima ozbiljna, no uopće ne sumnja da će je pobijediti. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju