Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RADO ĆE SE ODAZVATI

Plenković: Mislim da mi je stigao zahtjev za sastanak s Alvarezom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, rekao je novinarima da je dobio poziv za sastanak s Antonijom Alvarezom III, novim Agrokorovim šefom za restrukturiranje.

U pauzi saborske sjednice Andrej Plenković je novinarima rekao da će se rado sastati s Antonijom Alvarezom III.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću

"'Ako dođe do zahtjeva, a čini mi se da je došlo, rado ćemo se sastati. Ne bi bilo loše se malo konzultirati da vidimo radimo li u sličnom smjeru", rekao je Plenković, dodajući da treba osigurati uvjete i stvoriti "zid" oko kompanije temeljem instituta najstarije tražbine, dobiti svježu likvidnost, isplatiti plaće, podmiriti porez i isplaćivati dugove te generirati prihode jer od njih kreće restrukturiranje. 

Plenković je, govoreći o vladinom prijedlogu zakona o sistemski važnim tvrtkama o kojem je Sabor raspravljao cijelo prijepodne, rekao da je apelirao na odgovornost i konsenzus svih stranaka.

"Okolnosti su izvanredne. Smisao ovoga je da, ukoliko dionici stanja u Agrokoru ne pronađu rješenje koje bi osiguralo novu likvidnost, plaće zapolenicima, porezne obveze, isplaćivanje dugova prema dobavljačima, onda gradimo zakonski plan za 'plan B'", rekao je Plenković, dodajući da je cilj da državne institucije, pa tako i Sabor, prepoznaju trenutak i budu na razini odgovornosti.

"Ovo nije zakon o Todoriću i Agrokoru nego će poslužiti za stabiliziranje stanja i ekonomije. Na njemu smo intenzivno radili, želimo za njega potporu i po uzoru na druge države pokušamo kao Vlada pronaći rješenje. Ovo je ''problem solving'' zakon", rekao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene