Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, rekao je novinarima da je dobio poziv za sastanak s Antonijom Alvarezom III, novim Agrokorovim šefom za restrukturiranje.


U pauzi saborske sjednice Andrej Plenković je novinarima rekao da će se rado sastati s Antonijom Alvarezom III.

Vezani članci Agrokor Obrat u slučaju Agrokor: Visoki kazneni sud djelomično ukinuo odluku optužnog vijeća Benzinska pumpa Sindikati od Vlade traže smanjenje trošarina, a za to vrijeme neki građani po gorivo idu u - BiH: "Uštedim od 200 do 300 kuna"

"'Ako dođe do zahtjeva, a čini mi se da je došlo, rado ćemo se sastati. Ne bi bilo loše se malo konzultirati da vidimo radimo li u sličnom smjeru", rekao je Plenković, dodajući da treba osigurati uvjete i stvoriti "zid" oko kompanije temeljem instituta najstarije tražbine, dobiti svježu likvidnost, isplatiti plaće, podmiriti porez i isplaćivati dugove te generirati prihode jer od njih kreće restrukturiranje. 

Plenković je, govoreći o vladinom prijedlogu zakona o sistemski važnim tvrtkama o kojem je Sabor raspravljao cijelo prijepodne, rekao da je apelirao na odgovornost i konsenzus svih stranaka.

"Okolnosti su izvanredne. Smisao ovoga je da, ukoliko dionici stanja u Agrokoru ne pronađu rješenje koje bi osiguralo novu likvidnost, plaće zapolenicima, porezne obveze, isplaćivanje dugova prema dobavljačima, onda gradimo zakonski plan za 'plan B'", rekao je Plenković, dodajući da je cilj da državne institucije, pa tako i Sabor, prepoznaju trenutak i budu na razini odgovornosti.

"Ovo nije zakon o Todoriću i Agrokoru nego će poslužiti za stabiliziranje stanja i ekonomije. Na njemu smo intenzivno radili, želimo za njega potporu i po uzoru na druge države pokušamo kao Vlada pronaći rješenje. Ovo je ''problem solving'' zakon", rekao je Plenković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju