Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj paketići za djecu

Plenković podržava ministricu Murganić: "Ma kakva ostavka, još su mi smješniji sad nego zadnji put"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, dao je podršku ministrici Nadi Murganić u slučaju paketića za djecu koji su umjesto u rukama potrebitih, završili u privatnom katoličkom vrtiću.

Na ulazu u središnjicu HDZ-a, premijer Andrej Plenković je u prolazu izjavio da podržava ministricu Nadu Murganić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..."

Ivana Brkić Tomljenović, reporterka Nove TV, upitala je Plenkovića ima li ministrica Murganić njegovu podršku. "Ma naravno da ima, kakva ostavka. Još su mi smješniji sad nego zadnji put", kratko je komentirao Plenković, misleći pritom na neslavno propalu inicijativu o smjeni Nade Murganić, kojoj prije mjesec dana Sabor ipak nije izglasao nepovjerenje.

Ministrica se našla na udaru javnosti nakon što je Dnevnik Nove TV otkrio da je paketiće s darovima za djecu s natpisom "za najpotrebitije" donijela djeci privatnog katoličkog vrtića. 

Novinari su tražili objašnjenje ministrice i njene tajnice Margarete Mađerić, no one su pobjegle od kamera, a nakon što su neko vrijeme provele iza zatvorenih vrata, pred novinare je izašla sestra Antonija Matić, ravnateljica privatnog katoličkog vrtića "Blažena Hozana", koja je rekla da će "te poklone darovati djeci, odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan Svetog Nikole“. 

Ministrica je tek dan kasnije stala pred novinare i ustvrdila da se ne radi o darovima koji su namijenjeni siromašnima, već su oni nabavljeni novcem od promidžbe, za 50 tisuća kuna. "Taj novac ima namjenu promidžbe i ne može se za ništa drugo upotrijebiti. On nije uzet iz one mase sredstava za humanitarnu pomoć niti iz fondova socijalnih programa. Nije dobro da se komentira da su sredstva iz EU fondova zloupotrijebljena. Prije nekoliko dana poklone s istim naljepnicama donijeli smo i djeci u Nazorovoj", rekla je danas ministrica Murganić. 

Opozicija ju je žestoko napala tražeći je da podnese ostavku, a ukoliko ona to ne učini da je razriješi premijer Plenković. Koji, očito, smatra da razloga za njenom smjenom nema. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene