Andrej Plenković, predsjednik Vlade, dao je podršku ministrici Nadi Murganić u slučaju paketića za djecu koji su umjesto u rukama potrebitih, završili u privatnom katoličkom vrtiću.

Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)

Na ulazu u središnjicu HDZ-a, premijer Andrej Plenković je u prolazu izjavio da podržava ministricu Nadu Murganić.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković za Euronews: "Euro je uveden bez problema, jedini incident su neopravdana poskupljenja" Valdis Dombrovskis, potpredsjednik Europske komisije za gospodarstvo, i premijer Andrej Plenković Dombrovskis: "Svjesni smo određenih zabrinutosti. Ova promjena na euro događa se u kontekstu visoke inflacije"

Ivana Brkić Tomljenović, reporterka Nove TV, upitala je Plenkovića ima li ministrica Murganić njegovu podršku. "Ma naravno da ima, kakva ostavka. Još su mi smješniji sad nego zadnji put", kratko je komentirao Plenković, misleći pritom na neslavno propalu inicijativu o smjeni Nade Murganić, kojoj prije mjesec dana Sabor ipak nije izglasao nepovjerenje.

Ministrica se našla na udaru javnosti nakon što je Dnevnik Nove TV otkrio da je paketiće s darovima za djecu s natpisom "za najpotrebitije" donijela djeci privatnog katoličkog vrtića. 

Novinari su tražili objašnjenje ministrice i njene tajnice Margarete Mađerić, no one su pobjegle od kamera, a nakon što su neko vrijeme provele iza zatvorenih vrata, pred novinare je izašla sestra Antonija Matić, ravnateljica privatnog katoličkog vrtića "Blažena Hozana", koja je rekla da će "te poklone darovati djeci, odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan Svetog Nikole“. 

Ministrica je tek dan kasnije stala pred novinare i ustvrdila da se ne radi o darovima koji su namijenjeni siromašnima, već su oni nabavljeni novcem od promidžbe, za 50 tisuća kuna. "Taj novac ima namjenu promidžbe i ne može se za ništa drugo upotrijebiti. On nije uzet iz one mase sredstava za humanitarnu pomoć niti iz fondova socijalnih programa. Nije dobro da se komentira da su sredstva iz EU fondova zloupotrijebljena. Prije nekoliko dana poklone s istim naljepnicama donijeli smo i djeci u Nazorovoj", rekla je danas ministrica Murganić. 

Opozicija ju je žestoko napala tražeći je da podnese ostavku, a ukoliko ona to ne učini da je razriješi premijer Plenković. Koji, očito, smatra da razloga za njenom smjenom nema. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju