Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak kako će njegova stranka voditi konstruktivnu izbornu kampanju te da će je on započeti u utorak u Starom Gradu na Hvaru, a poručio je i kako će financiranje kampanje biti zakonito, odgovorno i transparentno.


"Vodit ćemo jednu racionalnu politiku, a kada je riječ o financiranju kampanje bit će zakonito, odgovorno i transparentno. S obzirom da su ljetni mjeseci prirodno je da se ovoga puta više usmjerimo na medijsku kampanju nego što je to bilo prošle godine", rekao je Plenković u Mariji Bistrici.

Vezani članci Valdis Dombrovskis, potpredsjednik Europske komisije za gospodarstvo, i premijer Andrej Plenković Dombrovskis: "Svjesni smo određenih zabrinutosti. Ova promjena na euro događa se u kontekstu visoke inflacije" Andrej Plenković u Zadru Plenković otkrio kako bi mogli kazniti one trgovce koji su dizali cijene

Najavio je i kako će on kampanju započeti sutra u Starom Gradu na Hvaru, a na izborima, kaže, očekuje pobjedu.

"Povodom blagdana Svetog Roka bit ću u Starom Gradu na Hvaru. Znate da su moji korijeni po očevoj strani sa Hvara, a ovo je jedna zanimljiva prigoda budući da Stari Grad na Hvaru slavi 2.400 godina postojanja. Gradonačelniku Maroeviću obećao sam, kad sam doveo moje prijatelje s Hvara u Bruxelles, gdje smo imali skup s našim grčkim prijateljima sa Pharosa, da ćemo sigurno za Svetog Roka biti u Starom Gradu", pojasnio je Plenković dodavši kako tada nije slutio da će to biti prvi dan kampanje u kojoj će on nastupiti kao predsjednik HDZ-a.

Upitan o troškovima izborne promdižbe uzvratio je kako su limit poznati, odnosno da je to 1,5 milijuna kuna po izbornoj jedinici.

Plenković je, na novinarski upit, komentirao i propovijed kardinala Josipa Bozanića u Mariji Bistrici rekavši kako je održao "lijepu propovijed povodom blagdana Velike Gospe" te da je "njegova poruka mladima, djeci, poruka o dobrim hrvatskim ljudima, bila jako dobra poruka".

Na pitanje o "muenchenskom procesu" kojeg je kardinal Bozanić spomenu u svojoj propovijedi Plenković je uzvratio kako je "kardinal poslao ispravnu poruku".

"Moramo izgraditi državu i njene institucije uključujući pravosudne, koje su u stanju same se suočiti s tamnim dijelovima prošlosti bivšeg sustava", rekao je Plenković te ponovio da je kardinal u tom dijelu bio vrlo jasan.

Novinare je zanimalo i Plenkovićevo mišljenje o medijskim napisima prema kojima je HDZ-ov ministar u tehničkoj Vladi Tomislav Tolušić još kao župan, postavljao spomen ploče na svaku obnovljenu ili izgrađen zgradu.

"Ne mislim da je on sam to postavljao, niti kao ministar niti kao župan", zaključio je Plenković dodavši kako je to "nevažna tema".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju