Vanessa Raney, Amerikanka koju se tereti da je u neubrojivom stanju lani u Bilju pokušala ubiti policajca, na pripremnom se ročištu na Županijskom sudu u Osijeku nije željela izjasniti o krivnji.


Njezin odvjetnik tvrdi kako neočitovanje o krivnji zakonski automatski znači da se ne osjeća krivom.

Vezani članci Provjereno: Kristina Gračaković - 1 Pokopala kćer, a dan nakon morala na burzu: "Ni jedna majka nije zaslužila prolaziti tako strašne stvari. U ponedjeljak je bila sahrana, u utorak sam već centar zvala" Zlostavljanje svećenika Žena koju je godinama zlostavljao svećenik iz Sotina progovorila za Provjereno: "Nisam se znala nositi, krivnju sam preuzela na sebe, pokušala sam suicid!"

Priču o Amerikanki protiv koje se vodi postupak i zbog uhođenja i maltretiranja bivše profesorice Ivančice Banković-Mandić lani je otkrio magazin Provjereno.

Podsjetimo, prilikom privođenja Vanessa Raney nožem je napala policajca, a iza policijskog automobila nalazila se ekipa Provjerenog koja je snimala nastavak priče o Amerikanki koja je uhodila i maltretirala profesoricu s Filozofskog fakulteta.

"Još smo u šoku jer nismo očekivali da bi se nešto ovako moglo dogoditi. Snimatelj Damir i ja vozili smo se nekoliko stotina metara iza policijskog auta koji se u jednom trenutku zaustavio. Iduća scena je bila - krvavi policajac kako izlazi iz auta. Polako smo se približili i vidjeli krvavu Vanessu kako sjedi s lisicama na rukama. Bila je sve agresivnija i policajac ju nije sam uspijevao primiriti, već mu je pomogao i jedan mještanin. Potom je došla hitna, ali i policija", prisjetila se reporterka Provjerenog Ema Branica.

Raney je SOA proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost. Oduzeta joj je putovnica, imala je zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj tri godine, ali unatoč tome šetala je slobodno i godinama maltretirala profesoricu Ivančicu Banković-Mandić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Novinarka Ema Branica uspjela je Vanessu pronaći nakon samo četiri dana, nakon reportaže u magazinu Provjereno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju