Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Alkari koji nisu htjeli vrijeđati Mesića vraćeni u četu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogovor o vraćanju tih alkara u alkarsku četu, postignut je na današnjem zajedničkom sastanku članova Uprave VAD-a i trojice alkara, čime je nova Uprava priznala da nije bilo temelja za isključenje te trojice trofejnih kopljanika.

Odlukom nove Uprave Viteškog alkarskog društva trojica trofejnih alkara koji su isključeni iz alkarskih natjecanja od 2001. godine, zbog toga što su se javno usprotivili "gruboj politizaciji Alke i vrijeđanju predsjednika Republike Stjepana Mesića", ponovno su vraćeni u alkarsku četu.

Pročitajte i ovo Šušur na Sinjskoj alki Ivo Zorica Slavilo se u kući najtrofejnijeg živućeg alkara: "Trofeje je sad malo teže izbrojiti" Slika nije dostupna Mesić pokrovitelj Alke, ali ne zna hoće li doći

Riječ je o Ognjenu Preostu, peterostrukom pobjedniku Alke, Stipi Breki, koji je četiri puta bio pobjednik, te Ivici Periću pobjedniku
Alke 2001. godine, kojemu je alkarska Uprava zabranila primiti darove tadašnjega pokrovitelja predsjednika Stjepana Mesića, koji je na završnim svečanostima bio izvrijeđan.

Međutim, upravo na prijedlog spomenute trojice alkara, oni ove godine neće sudjelovati u natjecanjima, jer su pripreme kopljanika za 291. baru, čoju i alku, pred samim krajem.

"Ne bi bilo korektno da mi ove godine, pošto nismo dosad sudjelovali u pripremama koje traju dva mjeseca, budemo kandidati za natjecatelje, nego ćemo to učiniti za 292. Alku", rekao je Stipe Breko danas, nakon završenog sastanka, a to je potvrdio i predsjednik Upravnog odbora VAD-a Stipe Jukić.

Inače, prošli tjedan su alkari Stipe Breko i Ivica Perić oglasili
priopćenjem za javnost jer još nisu vraćeni u alkarsku četu niti su pozvani na priprema za ovogodišnja natjecanja unatoč tomu što ih je Časni sud proglasio nevinim za ono zbog čega su isključeni iz alkarske čete.

Naime, novoizabrani Časni alkarski sud obustavio je u početku lipnja stegovni postupak protiv Breke i Perića, kojima je Upravni odbor Viteškog alkarskog društva 2001. zabranio sudjelovanje u alkarskim natjecanjima jer se, uz ostalo, nisu složili s odlukom tadašnjeg UO-a da alkarski slavodobitnik Perić te godine odbije dar predsjednika države Stjepana Mesića.

Breko i Perić u zajedničkom priopćenju za javnost, među ostalim, su naveli kako se "čini da su 'krivi' što su se jasno i glasno u svoje ime i u ime, na žalost, šutljive većine pučanstva Sinja i Cetinske krajine usprotivili zlouporabi Alke u političke sv

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene