Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aleksandra Horvat, odvjetnica Tomislava Sauche, potvrdila je da su podnijeli prijavu nepoznatog počinitelja za zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava.


Odvjetnica Tomislava Sauche, saborskog zastupnika i predstojnika ureda bivšeg premijera koji je pod istragom zbog isplata dnevnica za nepostojeća službena putovanja, nije željela komentirati informacije o novo otkrivenim nezakonitostima i nakon mandata Zorana Milanovića, no potvrdila je da su zbog toga podnijeli prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Vezani članci Sandra Zeljko iznjela obranu u predmetu Dnevnice - 1 Zeljko: "O dnevnicama sam unatoč zabrani obavijestila Plenkovića i Božinovića" Tomislav Saucha Nastavljeno suđenje Tomislavu Sauchi: "Ostajem pri obrani koju sam iznio"

Kazala je da su Saucha i njegova obrana podigli prijavu protiv nepoznatog počinitelja za zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja isprava koja su se događala u 2016. "Mi to jesmo prijavili, ali vidjet ćemo kako će sve to ići", kazala je u izjavi Sauchina odvjetnica Aleksandra Horvat.

O obratu u slučaju o kojem su u ponedjeljak na konferenciji za novinare progovorili premijer Andrej Plenković i glavni državni odvjtnik Dinko Cvitan nije željela govoriti, dodajući da će "zajedničku izjavu dati sutra".

Plenković je na konferenciji za novinare izvijestio da postoji još niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti glede putnih naloga izdavanih i nakon mandata premijera Milanovića. Cvitan je potvrdio da je za postojanje sumnji u nove nepravilnosti i nezakonit rad u pogledu isplata putnih naloga u Banskim dvorima prije nekoliko dana doznao od premijera nakon što su "istragu o tome proveli u Vladi".

Zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Milanovića Saucha je uhićen i pritvoren 10. veljače nakon što mu je, na zahtjev Državnog odvjetništva, Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka. Iz istražnog zatvora Saucha je izašao nakon što je Uskok ispitao sve svjedoke na koje bi eventualno mogao utjecati. (Hina)