Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija otkrila

175 tona potencijalno opasnog medicinskog otpada pronađeno u Donjem Miholjcu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na odlagalištu otpada u Donjem Miholjcu završilo je 175 tona potencijalno opasnog medicinskog otpada. Utvrdila je to inspekcija Ministarstva zaštite okoliša.

Inspekcija je pronašla 175 tona potencijalno opasnog medicinskog otpada u Donjem Miholjcu. Otpad je u Donji Miholjac stigao iz tvrtke Remondis Medison iz Draganića koja ga nije na valjan način obradila, dezinficirala i sterilizirala. Toj tvrtki do daljnjega je zabranjeno odlagati medicinski otpad.

>> Bandić: Spalionica otpada neće se graditi u Zagrebu

Pročitajte i ovo Jak vjetar otkinuo križ - 2 ZBRAJA SE ŠTETA FOTO Olujni vjetar odlomio križ sa crkve: "Bilo je baš tužno" Slika nije dostupna PREDAN PRITVORSKOM NADZORNIKU Policija uhitila 33-godišnjaka zbog 14 kilograma marihuane: Droga je nađena na imanju u Rakitovici

U Donjem Miholjcu su zatečeni jer tvrde kako je otpad imao potvrdu Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar da nije opasan za ljude i okoliš.

'Apsolutno ne mogu i ne želim na sebe preuzeti odgovornost,a bio bi lud. Ovo je naše mjesto – 6.000 ljudi. Tu živim i ja sa svojih dvoje djece, pa kako bi se u nešto tako upustio?', kazao je Danijel Rušanac, direktor Komunalnog gospodarstva Park.

Iz Ministarstva zaštite prirode i okoliša ističu kako je otpad zbrinut na odlagalištu te da nema opasnosti za zdravlje ljudi.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene