Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi upis na studij besplatan!

Ako nešto brašna završi na vama, nemojte zamjeriti maturantima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan prije službenog završetka škole, maturantima sjajna vijest s Markova trga. Na fakultet se mogu prijaviti bez razmišljanja o cijeni; za sve je besplatan prvi upis na studij!

No kažu, prvo će norijadom proslaviti kraj srednje škole, a onda brinuti o državnoj maturi i fakultetu. Sa školskim knjigama i klupama službeno će se oprostiti sutra. Najluđim danom, kako ga nazivaju - norijadom.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..." Norijada u Zagrebu posljednji dani Zbog norijade će privremeno biti obustavljen promet: Pogledajte koje ulice je bolje izbjegavati

"Uh, kaos, mislimo stvarno noriti, vrijeme je za nas!", kaže maturantica Matea. Rekviziti su spremni. Da ne zakaže, trebalo ih je isprobati već danas. Za svaki slučaj. Brašno će sutra biti jedan od glavnih rekvizita. Slučajni prolaznici - oprez. No ako nešto brašna ipak završi na vama, nemojte im zamjeriti.

Za poseban dan kojim kreću u svijet odraslih - i posebne majice. Da se međusobno prepoznaju, ali i razlikuju. Grafičari su bili najkreativniji. Svi žele biti originalni. A norijada i njima poveća broj radnih sati.

Četiri su se godine družili. Fakulteti su već odabrani. Lakše i slađe - bez razmišljanja o cijeni. Prvi upis na studij od jeseni je besplatan za sve. Bez obzira na mjesto na rang listi.

"Ovi potezom, nadaju se u Vladi, povećat će se i kvaliteta studiranja. Što je prijeko potrebno. Prema posljednjem istraživanju mreža sveučilišta, Hrvatska je po kvaliteti obrazovanja završila na samom dnu - 44. mjestu od ukupno 48 zemalja", ističe ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Prijenos zagrebačke norijade pratite UŽIVO od 11h na Dnevnik.hr-u!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene