Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenske ucjene

'Ako prođu ucjene, integracije su besmislene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako Europa dopusti da jedna zemlja članica, samo zato što je članica, ucjenjuje drugu zemlju, kao što to danas radi Slovenija, onda europske integracije nemaju nikakve budućnosti, poručio je hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader s današnje konvencije stranačke Mladeži u Zagrebu.

Ocijenivši da je Hrvatska dovedena u situaciju da se bori za načela na kojima je utemeljena Europska unija (EU) - solidarnosti, suradnje i međunarodnog prava, Sanader je ponovio da će pregovori biti deblokirani, jer nije riječ o pregovorima o granici sa Slovenijom, nego o ulasku Hrvatske u EU. Još jednom je naglasio da je Hrvatska potpuno privržena međunarodnom pravu, pa i suradnji s Haškim tribunalom.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

'Ali sada dolazi naše pitanje - ako ostvarujemo punu suradnju i želim ostvariti punu suradnju s Međunarodnim sudom u Haagu, kao institucijom UN-a, zašto nas se sprečava da idemo na drugu instituciju UN-a, koja nije ad hoc tribunal. Znači, ovdje se traži naša puna suradnja, a tamo nas se sprečava da riješimo naš problem pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, a to nije principijelna politika i na tome se ne može završiti', rekao je Sanader, pred izaslanicima na Konvenciji Mladeži HDZ-a, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Mladež HDZ-a danas bira vodstvo za iduće četverogodišnje razdoblje, a jedini kandidat za predsjednika sadašnji je predsjednik Mladeži Mislav Banek.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene