Nastavljaju se razgovori i pregovori s ruskim Sberbankom oko njihova sudjelovanja u novom kreditu Agrokoru.


Na jučerašnjoj sjednici vjerovničkog vijeća nije riješeno pitanje kredita i čeka se odluka ruske banke. U samom Agrokoru počinje novi val promjena u upravi i nadzornim odborima. Dobavljači danas održavaju sastanke koji se tiču tehničkih pitanja prijave potraživanja kojoj rok istječe sljedeći tjedan i kažu da čekaju formalnu informaciju o novom kreditu. Poljoprivrednici su dobili pozitivne vijesti kada je u pitanju žetva pšenice.

Vezani članci Ivica Todorić Todorić se oglasio nakon povlačenja optužnice za aferu Agrokor: "Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, ali sada je došao kraj" Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Bernardić: Odlazak Ramljaka i Dalić dokaz je da su iz Agrokora izvlačeni milijuni

''Gospodin Ramljak priprema žetvu, dakle osigurat će se dodatna financijska sredstva da se ta žetva može napraviti, a zasigurno će se osigurati i prostori u skladištima za privatnu pšenicu. Hoće li Agrokor ući u otkup pšenice o tome još nismo razgovarali, a ja vjerujem da postoji šansa da i on bude jedan od otkupljivača pšenice'', rekao je Matija Brlošić, predstavnik malih dobavljača.

Podsjetimo, na drugoj sjednici privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora, održanoj u četvrtak u prostorijama Agrokora, predstavljen je i usuglašen Poslovnik o radu tog vijeća, koji će biti usvojen na idućoj sjednici, priopćeno je iz te kompanije.

Detaljno je razmotren prvi mjesečni izvještaj izvanredne uprave, a sudionici su upoznati s aktivnostima poduzetima u vezi osiguranja novog kredita potrebnog za nastavak redovitog poslovanja kompanije, kao i za plaćanje dijela dugova prema dobavljačima te sredstava potrebnih za dovršetak pripreme sezone Agrokorovih proizvodnih kompanija i maloprodaje. 

Kredit će kada bude u potpunosti dogovoren biti predmet odlučivanja privremenog vjerovničkog vijeća, napominje se u priopćenju.

Uz Antu Ramljaka, izvanrednog povjerenika Agrokora, na sjednici su bili Marica Vidaković kao predstavnica skupine vjerovnika "veliki dobavljači", Mato Brlošić kao predstavnik skupine vjerovnika "mali dobavljači" te predstavnici Knighthead Capital Management, LLC u ime skupine vjerovnika "imatelji obveznica", predstavnici Sberbank of Russia skupine vjerovnika "neosigurani vjerovnici" i predstavnici Zagrebačke banke d.d., predstavnika skupine vjerovnika "osigurani vjerovnici". (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju