Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno i na Skupštini Agrolagune

Loše vijesti za Antu Ramljaka: Agram opet bojkotirao Agrokor, Todorić ne želi dati ostavku u NO Belja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon burne skupštine Konzuma na kojoj su manjinski dioničari iz Agrama odbili podržati zahtjev Agrokora za opoziv Ivice Todorića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Konzuma, u popodnevnim satima održana je još jedna skupština - Agrolagune, u kojoj su predstavnici Agrama opet bojkotirali izvanrednu upravu Agrokora na čelu s povjerenikom Antom Ramljakom.

Predstavnici Agrama, koji posjeduju 51 posto dionica Agrolagune, dali su protuprijedlog Agrokoru te su imenovali svoja tri člana u Nadzorni odbor tog dioničkog društva.

"Na Skupštini društva Agrolaguna d.d. predstavnici grupacije Agram, koja sada posjeduje 51% dionica Agrolagune, dali su protuprijedlog Agrokorovom prijedlogu na imenovanje članova Nadzornog odbora te su imenovali svoja tri člana NO-a. U posjed dionica Konzuma te većinskog paketa Agrolagune, ali i udjela u drugim kompanijama Agrokora kao što su Belje, Vupik i Zvijezda, grupacija Agram je došla tijekom nekoliko mjeseci pred otvaranje postupka izvanredne uprave u Agrokoru putem tzv. REPO ugovora potpisanih s bivšom upravom Agrokora. Ugovori i poslovi temeljem kojih je Agram sada u posjedu navedenih dionica sklapani su neposredno prije nego što su bivša Uprava Agrokora i gospodin Ivica Todorić zatražili pokretanje postupka izvanredne uprave", priopćeno je iz Agrokora u poslijepodnevnim satima.

Kako se navodi, izvanredni povjerenik održao je u prvim tjednima izvanredne uprave sastanak s Dubravkom Grgićem, vodećim dioničarom Agram grupe, na kojem je dogovoreno da će Agram u svim društvima Agrokora u kojima je stekao suvlasništvo temeljem REPO ugovora glasovati zajedno s Agrokorom, u najboljim interesima tih društava. Na sastanku je dogovoreno i potpisivanje promemorije o ovom dogovoru, no naknadno su predstavnici Agrama takav dokument odbili potpisati, ističu u Agrokoru.

"Agram i Todorić pokušavaju pokazati da ne djeluju povezano"

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Slika nije dostupna ROČIŠTE U RUJNU Bivšem šefu Agrokora Ivici Todoriću odbijen zahtjev za žalbu protiv izručenja

"Komunikacija s Agramom koja je uspostavljena od strane izvanredne uprave tako je prekinuta te izvanredna uprava ovim putem još jednom poziva Agram kao dioničare koji su udjele stekli pred pokretanje izvanredne uprave da se u budućnosti suzdrže od odluka, kao što su ove današnje, koje usporavaju i otežavaju upravljanje u Agrokorovim društvima, ali nikako u konačnici ne mogu zaista omesti proces restrukturiranja koji ide dalje svojim tijekom", poručili su iz Agrokora.

Nakon kontroverze koju je izazvala podrška koju je Agram iskazao Ivici Todoriću na skupštini Konzuma, oglasio se i Ivica Todorić koji je potpisao ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora društava Konzum i Agrolaguna.

"Informaciju o ostavci poslao je medijima prije nego što ju je bio potpisao, a ostavku u Agrolaguni potpisao je nakon što je u tom društvu već opozvan, činom Agrama koji je ovim potezom pokušao pokazati da ne djeluje povezano s gospodinom Todorićem. Ivica Todorić i danas je odbio potpisati ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora društva Belje d.d. i rekao je da će to učiniti ukoliko ga za sutra zakazana skupština ne uspije opozvati.

Kako je i u Belju od nedavno manjinski dioničar Agram, izvanredna uprava Agrokora od predstavnika Agrama očekuje da prestanu djelovati suprotno interesima društava kojih su suvlasnici. Kao što je rečeno, takvi potezi samo usporavaju neophodne promjene i poboljšanja u upravljačkim tijelima i općenito menadžmentu tih društava, ali ih ne mogu trajno onemogućiti niti naštetiti samom procesu restrukturiranja", navodi se u priopćenju iz Agrokora.

Agram: Glasali smo u cilju zaštite društva

"U nedostatku komunikacije od strane izvanredne uprave Agrokora d.d., glasovali smo u cilju zaštite interesa samog društva i vlastitih interesa. Naši interesi podudarni su interesima svakog imatelja dionica, a to su održivo i uspješno poslovanje društva te zaštita radnih mjesta," poručili su iz Agram Investa.

Navode i da su na glavnoj skupštini Agrolagune glasovali za Todorićev opoziv u Nadzornom odboru te tvrtke.

Bivši šef Podravke postaje Ramljakov savjetnik

Zvonimir Mršić, bivši šef Podravke i gradonačelnik Kprivnice u utorak i službeno postaje savjetnik izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka i to za sektor prehrane. Mršić je vodio Podravku do veljače ove godine te se pokazao kao vrlo uspješan menadžer.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene