Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak u četvrtak

Nadzorni odbor ni nakon pet sati nije odlučio o novoj upravi Podravke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorni odbor Podravke prekinuo je maratonsku sjednicu Nadzornog odbora na kojoj se trebala donijeti odluka o sastavu uprave Podravke. Sjednica se nastavlja u četvrtak u podne.

Još uvijek se ne zna tko će na čelu Podravke zamijeniti Zvonimira Mršića. Nakon maratonske sjednice od pet sati, Nadzorni odbor nije donio odluku o  sastavu uprave. Sastanak se nastavlja u četvrtak u podne.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Slika nije dostupna Analiza poslovanja kompanije U Podravku, drugu nacionalnu kompaniju, ulazi revizorska kuća

Kako je u Vijestima Nove TV javila reporterka Tatjana Krajač, sastanak se trebao održati u zagrebačkim prostorijama tvrtke, no u zadnji je trenutak premješten je na drugu lokaciju.

"Nadzorni se odbor očito predomislio jer očito ne žele biti blizu medija. Vrlo je važno tko će preuzeti tvrtku koja iz godine u godinu ostvaruje prihode i jača vlastitu vrijednost. Koliko je vladajućima to važno, govori i činjenica da je ministar Goran Marić jučer vodio sjednicu novog nadzornog odbora. Novog šefa uprave treba odabrati Nadzorni odbor u kojem su se za većinu predstavnika izborili predstavnici mirovinskih fondova. Inače mirovinci su vlasnici 49 posto Podravke stoga je njihov utjecaj važan i više nego politički jer država je vlasnik 25 posto Podravke", javila je reporterka Nove TV.

Novac fondova koji je uložen u tvtku velika je investicija za budućnost jer riječ je o novcu budućih hrvatskih umirovljenika.

"Novog šefa uprave odabrat će Nadzorni odbor, a na stolu je više imena iz redova vladajuće garniture - trenutačno se najviše spominje Gordan Kolak, bivši šef Dokinga i desna ruka ministra Damira Krstičevića. Nadzorni odbor ima i mogućnost imenovati privremenu upravu", javila je Krajač.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene