Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razlog sniženju jest što smatraju da tvrtka više ne može izdržati visoku razinu duga prema dobavljačima.


Rejting agencija Moody's srušila je danas kreditni rejting Agrokora s dosadašnjeg B3 na Caa1 s negativnim izgledima. Razlog sniženju jest što smatraju da tvrtka više ne može izdržati visoku razinu duga prema dobavljačima.

Vezani članci Piruška Canjuga, Ivica Todorić i Ante Huljev Uskoro prva presuda Todoriću i suoptuženicima: Tužiteljstvo i obrana održali završne govore Četvrtooptužena u slučaju mali Agrokor Nicole de Rossi De Rossi iznijela obranu: "Todorić je za mene bio apsolutni autoritet i nisam sumnjala u njegov potpis. Ovo suđenje me uništilo"

"Naša odluka o sniženju rejtinga odražava stajalište da Agrokor nije više u mogućnosti izdržati visoku razinu duga prema dobavljačima što bi moglo ugroziti njenu likvidnosti", izjavio je Vincent Gusdorf, potpredsjednik i stariji analitičar Moody'sa.

Podsjetimo, danas je Jurij Solovjev, prvi potpredsjednik ruske banke VTB, kazao kako su problemi u kompaniji nastali zbog nepravilnosti u vođenju poslovnih knjiga za što su odgovorni vlasnici i menadžment, i to u dužem vremenskom razdoblju. "To je dovelo do toga da se dug skupljao, a nije se nigdje prikazivao", kazao je Solovjev te naglasio potrebu za hitnom smjenom uprave i menadžmenta.