Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodni menadžeri

Afera HPB: Šimunić i Čilić pušteni iz Remetinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Protega bivši šef Poštanske banke ostaje iza rešetaka. Ipak, u remetinečkom istražnom zatvoru, smanjuje se broj uglednika.

Poduzetnici Boris Šimunić i Davor Čilić, koje se sumnjiči da su dobili gotovo 100 milijuna kuna kredita bez pokrića od Hrvatske poštanske banke, pušteni su da se brane sa slobode. Pritvor je ukinut i trećem korisniku kredita, Slavenu Čolaku, no on iza rešetak ostaje još 4 mjeseca zbog izdržavanja stare kazne podmićivanja policajca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BURNO BUĐENJE U RIJECI Novo jutro, još jedan bankomat dignut u zrak: ''U prvom trenutku činilo se kao da vani grmi, a zatim...'' Slika nije dostupna imenovana uprava Završen proces sanacije Sberbanka u Hrvatskoj: Nova hrvatska banka kreće s radom

Šimunić i Čilić bili su bez komentara. 'U odnosu na njih je postojala opasnost od koluzije. Odnosno opasnost da bi isti na slobodi mogli utjecati na određeni broj svjedoka i nakon što su oni ispitani sudac istrage je po službenoj dužnosti donio odluku o njihovom puštanju iz istražnog zatvora,' izjavio je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Sumnja se da su nepokriveni krediti HPB oštetili za ukupno 328 milijuna kuna. Od 11 osumnjičenih iza rešetaka su još petorica. 2 poduzetnika, korisnika kredita te HPB-ovci Josip Protega, Ivan Sladonja i Marijo Kirinić. Neskladni HAC-ovci, kao i glavnina 'kuhara' iz Podravke više nisu s njima. Ugledno društvo prave im još samo bivši šef Podravke Zdravko Šestak i Damir Polančec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene