Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas u zadnji čas

78-godišnjak iz požara spasio nepokretnu susjedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
78 - ogodišnjak iz Razvođa kraj Drniša, Iz plamteće kuće u posljednji je trenutak izvukao 88 - ogodišnju susjedu i tako joj spasio život.

Kada je Josip Duić Žitar ugledao kuću koju je zapalio grom, ni sekunde nije oklijevao, brzo je uskočio unutra. 10 godina starija teško pokretna susjeda Marica je drijemala. Uopće nije bila svjesna da sve oko nje gori. 'A ona nije znala, ehehe', ispričao nam je Josip. Nesretna Marica mogla je samo promatrati kako vatra guta kuću. Nakon što su vatrogasci ugasili požar, kuća je ostala natopljena tisućama litara vode iz vatrogasnih cisterni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bankar iz Italije "Zatvorio sam oči i ponadao se da će sve dobro proći": Heroj spasio djevojčicu koja je pala s petog kata Slika nije dostupna 12-godišnji heroj pao u provaliju i poginuo spašavajući prijatelja

'To bi svatko napravio', osvrnuo se Josip na svoj herojski čin. 'Kroz svoj rudarski život mnogo puta sam se susreo s nevoljama, no ovo je daleko najopasnija situacija dosad', svjedoči skromni Josip. Ne želi da ga se zove herojem, samo se nada da će u sličnoj situaciji i netko drugi postupiti jednako.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene