Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

78 - ogodišnjak iz Razvođa kraj Drniša, Iz plamteće kuće u posljednji je trenutak izvukao 88 - ogodišnju susjedu i tako joj spasio život.


Kada je Josip Duić Žitar ugledao kuću koju je zapalio grom, ni sekunde nije oklijevao, brzo je uskočio unutra. 10 godina starija teško pokretna susjeda Marica je drijemala. Uopće nije bila svjesna da sve oko nje gori. 'A ona nije znala, ehehe', ispričao nam je Josip. Nesretna Marica mogla je samo promatrati kako vatra guta kuću. Nakon što su vatrogasci ugasili požar, kuća je ostala natopljena tisućama litara vode iz vatrogasnih cisterni.

Vezani članci Roko Blažević - 1 Roko Blažević uputio snažnu poruku: "Budimo primjer iz poštovanja prema našim herojima" Zagrebačka škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) Susjeda stopira izgradnju dvorane: U ovoj zagrebačkoj školi zbog tjelesnog se – lome zubi

'To bi svatko napravio', osvrnuo se Josip na svoj herojski čin. 'Kroz svoj rudarski život mnogo puta sam se susreo s nevoljama, no ovo je daleko najopasnija situacija dosad', svjedoči skromni Josip. Ne želi da ga se zove herojem, samo se nada da će u sličnoj situaciji i netko drugi postupiti jednako.