Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porezni red će trajati cijelu godinu, ali i čišćenje gospodarstva. Jedna od mjera je uvođenje reda u plaće radnika, ali i nelikvidnost.


Tvrtki koje ne uplaćuju doprinose svojim radnicima u Hrvatskoj ima čak 32.000, danas, devet dana nakon primjene uredbe o isplati doprinosa. Ta uredba zapravo je sramota za Hrvatsku, jer se ona morala donijeti, kako bi radnici dobili ono što su zaradili.

Vezani članci Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, i Dalibor Špadina Sindikati traže veće plaće, poslodavci nude povećanje, ali ipak ima problema: "Neprihvatljivo nam je da se dira u doprinose za mirovinsko i zdravstveno" Slika nije dostupna Represija djeluje: 122.451 radnik od sada prima i plaću i doprinose!

Što to zapravo znači, osam dana nakon primjene, hrvatskim radnicima? S današnjim danom 23.000 radnika napokon imaju plaćene doprinose, mirovinsko i zdravstveno, koje možda godinama njihov poslodavac nije riješio.

Poslodavci su isto tako svoje dugove počeli vraćati državi reprogramom, što znači da je 14.000 radnika u ovom trenutku u puno boljoj poziciji, nego što je to bilo jučer. kad se podvuče crta, to je nekih 37.000 radnika, kojima je sada bolje nego prije.

Još uvijek je, međutim, najveći problem pitanje poreza, odnosno dugova od nastanka hrvatske države. Radi se o 51 milijardi kuna, od kojih će država moći naplatiti tek 25 milijardi kuna. Bit će to težak i za neke krvav dug te bolan proces.

Do kraja godine ostaje nam pravo čišćenje te cijeli niz stečajeva. ono što može opstati, neće biti ugašeno. Ono što je najvažnije, one "fikus" tvrtke, koje su stvorile 25 milijardi kuna u ovoj zemlji, bit će likvidirane jer ne postoje. Cijelo to vrijeme, svi će biti pod poreznim nadzorom, kako bi se porezi počeli plaćati, zbog svih nas.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju