Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaklada Ana Rukavina

11 posjetitelja Bundekfesta doprinijelo u spašavanju ljudskih života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak, 30. rujna, Zaklada Ana Rukavina je u Zagrebu u sklopu Bundekfesta održala akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Svi posjetitelji Bundekfesta, koji su se odazvali akciji i upisali u Registar, doprinose u spašavanju teško oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Želim život' Veliki humanitarni spektakl: 20. prosinca svi na Trg bana Jelačića! Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina Prije točno 6 godina osnovana Zaklada koja je pomogla spasiti 25 života

Zaklada je ovu akciju organizirala uz pomoć Koncertne direkcije Zagreb koji su omogućili održavanje akcije te osigurali šator.

Poruka akcije upisa na Bundekfestu, kao i svih akcija koje Zaklada organizira diljem Hrvatske, je lijek je u nama. Ovom porukom Zaklada želi podsjetiti građane da u sebi nose lijek kojim mogu spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Kako bi lijek stigao do oboljele osobe, potrebno je učiniti prvi korak i upisati se u Registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom osam uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 45.262 građana, od čega je čak 41.259 uzoraka tipizirano. Iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 42 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje te brojke, kojem su doprinijeli i građani Paga, znači novu šansu za život teško oboljelih i potiče Zakladu na daljnji rad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene