Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođendanski poklon

Djevojčica iz Zadra dobila zemlju na Mjesecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme krize i ulaganje u nekretnine može biti rizično. No kupovina zemljišta na Mjesecu zasigurno ne spada u tu kategoriju. Cijena najjeftinijeg kvadrata iznosi nevjerojatnih pet lipa. Uz tri milijuna vlasnika iz cijelog svijeta odnedavno stoji i ime 11-godišnje Karle Šešelje iz Briševa pokraj Zadra. Zemljište je dobila kao rođendanski dar.

Iako ne zna mnogo o nekretninama, 11-godišnja Karla ponosna je vlasnica zemljišta na Mjesecu. Ovakvom se poklonu kaže nije nadala. Ali je gledajući filmove često maštala o letu u svemiru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić bez Milke na večeri kod Carle Bruni i Nicolasa Sarkozyja Slika nije dostupna Goran Čolak srušio rekord Kristijana Curavića

'Kad sam to vidjela odmah sam htjela ići, kako oni lete onako po raketi, po zraku lepršaju, to mi se najviše svidjelo', rekla je Karla. Parcelu od 4.000 kvadrata uz krater Campanus za 10. je rođendan dobila na poklon od prijatelja Ivana koji je znao za njezinu ljubav prema svemirskim prostranstvima. Baš kao u priči o Malom princu i on je pilot, a obećao joj je da će ju jednog dana ondje i odvesti.

'Prijatelji su se iznenadili, rekli su da ih moram jednom odvesti na Mjesec. I ja bih vrlo rado tamo otišla', rekla je Karla. Od 1980. kada je osnovano Mjesečevo veleposlanstvo upisano je više od tri milijuna vlasnika. Cijene se kreću od pet lipa po kvadratu na više. Među najpoznatijim investitorima su milijunaši poput Romana Abramoviča, Toma Hanksa, Johna Travolte i Toma Cruisea. Iako Karlino zemljište trenutno ne vrijedi mnogo, obitelj već ima planove za budućnost.

'Kad sredimo građevinsku tamo ćemo graditi apartmane, pa ćemo vam ih iznajmljivati', rekla je Karlina majka Marijana. 'Ja ću biti poduzetnik, arhitekt. Nema problema. Tako da nadam se da će se jednog dana isplatiti, da će to dobro unovčiti', rekao je Karlin brat Lovre. No Karla ne razmišlja previše o isplativosti. Promatrajući Mjesec shvatila je da ništa nije nemoguće. Sigurna je da će se jednog dana uistinu i prošetati njegovom površinom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene