Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć turističkoj sezoni zamrla?

Zabilježeno šest posto manje turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prva četiri mjeseca ove godine Hrvatsku je posjetilo oko šest posto manje turista u odnosu na isto razdoblje lani. Gotovo ništa iz akcijskog turističkog plana, kojim se ministar turizma, Damir Bajs hvalio, nije provedeno. Nije krenuo čak ni projekt ambasadora turizma, najavljen za kraj svibnja.

Akcijski plan za turizam nije baš aktivan, štoviše čini se da je ideja o pomoći turističkoj sezoni posve zamrla. Ni posve jednostavne mjere poput smanjivanja tv-pretplate ili naknade ZAMP-u još nisu riješene. 'Ovog trenutka vršimo intenzivne razgovore kako bi se mogao u cijelosti provesti i taj dio plana', rekao je Damir Bajs. Iako ga je ministar najavio za kraj svibnja još nije započeo ni projekt ambasadora turizma. Domaće turiste na more su trebali pozivati poznati pjevači - Oliver, Nina, Gibonni. No zbog najave smanjivanja naknade za autorska prava oni su razumljivo odbili biti ambasadori turizma.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Radnici Nedostaje radnika Tko će odraditi sezonu? "Jedan ugostitelj me zove - brate, imaš li koga, daj spašavaj!"

Zato turiste na Jadran pozivaju samo skupi plakati. 'Većinu ih je kontaktirala turistička zajednica. Stanje je sada takvo da su oni, kako ste i sami izvjesili odlučili uzeti jedan rok na poček i mi to poštujemo', rekao je Edvin Jurin iz McCann Ericksona. U prva četiri mjeseca zabilježeno je gotovo šest posto manje turista. No ministar ne želi ništa komentirati do idućeg tjedna. 'Neću to komentirati s obzirom na to da ćemo tada komentirati stanje tržišta', rekao je Bajs. Ministar je danas na Lošinju ponosno otvorio obnovljeni hotel Vespera u koji je uloženo gotovo 17 milijuna eura. Ni jedan uloženi novčić u ovaj hotel visoke kategorije nije dala država.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene