Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prerada mesa

Velika privatna investicija u Vrbovcu teška 250 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike privatne investicije u Hrvatskoj ove su godine prava rijetkost. Upravo je zbog toga priča o ulaganju u novu tvornicu u Vrbovcu, teškom čak četvrt milijarde kuna, odlična vijest. Investitor je tvrtka Agrokor, a 95 radnika u njihovim novim pogonima dobilo je posao.

Posao u novom najsuvremenijem mesnom kraljevstvu vrijednom čak 250 milijuna kuna Josipa Čerkeza čini sretnim. Novi robotizirani strojevi za preradu mesa za jednog su pravog iskusnog mesara poput njega istinski izazov. Zanimljivo rad u ovoj tvornici u njegovoj obitelji postao je tradicija.

'Djed, baka, otac, majka , a sad brat i ja radimo. Otac i ja smo mesari, a brat radi kao vozač, dok majka radi kao skladištar', rekao je jedan od radnika. U teškoj suši privatnih investicija ova budi nadu. Najveća domaća tvrtka tvrdi da su investicije najbolji lijek protiv krize. Kažu da se ubrzala se i hrvatska birokracija.

>> Hrvatska u recesiji: Investicije zamrle, izvoz pada, dug države raste...

Poslovna klima je takva kakva je možda nije idealna ali ja je nebi u svakom slučaju opisao tako katastrofično. U svakom slučaju ono što je primjetno to je da ide na bolje. Ako je prije za nešto trebalo tjedan dana sada treba tri dana. Ja mislim da je taj trend dosta bitan, rekao je Mislav Galić, izvršni potpredsjednik Agrokora.

Ova mesna industrija zapošljava 1750 ljudi, a s novim pogonima taj će se broj povećati za 95 ljudi. U Europi postoje samo dvije tvornice koje imaju ovako modernu tehnologiju prerade mesa kao ova nova hrvatska investicija i tu se godišnje može preraditi čak 100 tisuća tona mesa.Dobro je vidjeti industrijski rast , makar i kao iznimku u državi koja za poboljšanje ulagačke klime treba još puno napraviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Ivica Todorić - 2 Preokret Vrhovni sud odbio zahtjev DORH-a u slučaju Agrokor: Vještačenje ostaje zakonit dokaz

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene