Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ova investicija vrijedna je 45 milijuna eura.


U Agrokoru je u utorak potpisan kupoprodajni Ugovor između Jamnice, kompanije u sastavu Agrokor koncerna i Stanić Grupe, kompanije sa sjedištem u Splitu, o preuzimanju linije voćnih sokova Juicy. Investicija je vrijedna 45 milijuna eura.

Vezani članci izv. prof. dr. sc. Sunčana Roksandić, Pravni fakultet u Zagrebu Stručnjakinja o pravnoj trakavici u aferi Veliki Agrokor: "Ovaj predmet je imao neke okolnosti za koje ni samo državno odvjetništvo nije moglo znati" Ismet Kamal Počelo ispitivanje financijskog vještaka iz slučaja Agrokor: Što bi moglo biti sporno u njegovu nalazu?

Na osnovi toga kupoprodajnog ugovora s Jamnicom, Stanić Grupa postaje novim vlasnikom punionice sokova u Jastrebarskom te brendova sokova pod nazivima Juicy, TO, Juicy Fruits, Juicy Kids i Juicy Vita.

Agrokor prodao pet trgovačkih centara za 67 milijuna eura

Ovom snažnom investicijom vrijednom 45 milijuna eura, Stanić Grupa potvrdila je svoju stratešku odluku ulaska u segment proizvodnje sokova s ciljem daljnjeg novog ulaganja u proizvodnju te jačanja i širenja biznisa i brendova na tržištima regije.

Na ovaj način Stanić Grupa, koja je dosad snažnije bila prisutna na tržištu BiH, čini velik korak u širenju na Hrvatsku i susjedna tržišta te postaje jedan od značajnijih ulagača na hrvatskome tržištu.

Jamnica nastavlja uspješno širenje biznisa na tržištu regije i šire u segmentu voda, ledenih čajeva, gaziranih pića i funkcionalnih napitaka te širenje prodaje i distribucije trgovačke robe.

Stanić Grupa sa sjedištem u Splitu, od svog osnutka 1993. godine razvija poslovanje na dvama susjednim tržištima te u ovom trenutku zapošljava 500 zaposlenika.

Otvorena nova sirana vrijedna 35 milijuna kuna!

U proteklih dvadeset godina Grupa je bila orijentirana mahom na distribuciju pića, tehničke robe i duhanskih proizvoda, te u tim segmentima postigla iznimne uspjehe i status organizacije s uspješnom distributivnom mrežom i vrhunskom uslugom prema kupcima i potrošačima.

Dugogodišnja suradnja s vodećim svjetskim kompanijama u segmentima pića, duhana i tehničke robe, potvrda su da je Stanić grupa uspješno usvojila visoke svjetske standarde poslovanja i s tim zaleđem bila spremna za nove izazove, prije svega za razvoj vlastite proizvodnje, posebno na onim područjima na kojima se već dokazala u distribuciji i izgradnji branda.

U tom smislu, akvizicija Juicy sokova idealno se uklapa u definiranu viziju Stanić grupe, koja ne samo da namjerava održati visoki nivo kvalitete, već proširivati asortiman i proizvodne kapacitete u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U vrlo kratkom periodu planira se otvaranje novih radnih mjesta, a jedan od prioriteta bit će i maksimalno iskorištavanje domaćih resursa i kadrova te na taj način osnaživanje domaće industrije u obje države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju